Британските здравни служители ще започнат да предлагат ваксини на мъже,

...
Британските здравни служители ще започнат да предлагат ваксини на мъже,
Коментари Харесай

В Лондон предлагат ваксиниране срещу маймунска шарка гейове или бисексуални

Британските здравни чиновници ще стартират да оферират ваксини на мъже, които вършат секс с мъже и са изложени на максимален риск от заразяване с маймунска шарка, оповестиха Асошиейтед прес и Българска телеграфна агенция.

Лекарите могат да обмислят имунизация на някои мъже, които са изложени на най-голям риск от заразяване, се споделя в изказване на английската организация за здравна сигурност. Агенцията дефинира като изложени на най-голям риск мъжете, които вършат секс с мъже и които имат многочислени сътрудници, вземат участие в колективен секс или посещават места, в чиито пространства се правят такива полови контакти.

" Чрез разширение на предлагането на ваксина за тези, които са изложени на по-висок риск, се надяваме да прекъснем веригите на предаване на инфекцията и да помогнем за ограничение на епидемията ", съобщи доктор Мери Рамзи, ръководителка на отдела за имунизация в Агенцията за здравна сигурност.

Миналия месец водещ консултант на Световната здравна организация съобщи, че огнището на маймунска едра шарка отвън Африка евентуално се е популяризирало посредством полова интензивност на мъже по време на рейв празненства в Испания и Белгия.

Досега имунизациите бяха налични единствено за здравните служащи, които се грижат за пациенти с маймунска шарка, или за чистачите, които дезинфекцират нечисти от вируса места. Ваксината в началото е създадена за сродното заболяване дребна шарка, само че се счита, че е към 85 % ефикасна против маймунска шарка.

Към днешна дата над 99 % от случаите на маймунска шарка във Англия са измежду мъже, като по-голямата част от тях са при мъже, които са гейове, бисексуални или вършат секс с мъже.

Понастоящем във Англия има 793 случая на маймунска едра шарка от общо над 2100 случая в 42 страни по света. Не са регистрирани смъртни случаи отвън Африка, показва АП.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР