Британските служби е много вероятно да потърсят и помагащите лица,

...
Британските служби е много вероятно да потърсят и помагащите лица,
Коментари Харесай

Маноил Манев: Българин без депутатски имунитет щеше да е задържан

Британските служби е доста евентуално да потърсят и помагащите лица, безапелационен е политикът по проблема с Албена Симеонова от Демократична България и търсения за тероризъм англичанин
За ареста на търсен от Интерпол англичанин в плевенско село и връзката му с депутатката от Демократична България Албена Симеонова, ще се отрази ли това на приемането ни в Шенген и за какво ГЕРБ упорства Комисията за протекция на лицата да се ангажира със протекция на въпросния депутат?

Tribune.bg потърси коментар от Маноил Манев, народен представител от ГЕРБ.

Г-н Манев, твърдите, че сте угрижен за колежката си Албена Симеонова?

Така е, тъй като тя е била в контакт с лице, за което в алената бюлетина написа - въоръжен и изключително рисков. Ако този човек е достигнал до овластено лице в България, депутат, няма да приказваме с каква информация разполагаме ние като депутати... Говорим за онази помощ да му регистрираш интернета на твое име. Тероризмът в света се прави през интернет. А когато му регистрираш интернета, значи си му оказал помощ. В този случай, знаейки или не, когато това е реалност, има заплаха за този човек, който оказва помощ. Не можеш да заобикаляш бариери на граница, в администрация, регистрация по местоживеенето. Навсякъде това събитие, че си разгласен за търсене, излиза. За да не се разкрие това, не контактуваш с управляващите, не търсиш достъп до административни услуги. Или някой да ти оказал помощ да минеш през инспекциите... Това е казусът.

Тази информация ли ще разкрият службите?

Аз се тормозя от друго, че английските служби е доста евентуално да потърсят и помагащите лица, съдейки по разпоредбите на работа на службите и съда. Червената бюлетина не се издава от действен чиновник. Там има съществено следствие и всички свързани лица, най-вероятно ще бъдат търсени по тази тематика.

Ако български жител няма имунитет, можеше да е екстрадиран, по този начин ли?

О, най-вероятно ще е най-малко арестуван, с цел да е несъмнено, че няма да се укрие или изчезне, до момента в който мине процесът. В хода на процеса ще се реши за екстрадиция и така нататък Аз не се майтапих от трибуната на Народното събрание, като споделих, че Комисията за протекция на лицата би трябвало да се ангажира незабавно с защитата на колежката. Това не е детска игра. Това не е да окажеш помощ на някой, откраднал две кокошки някъде и търсен за това нещо. Ако е правилно това, което излиза в медиите през последните часове, че в дома на търсения Дейвид Бодел във Англия и дома му тук са открити рискова литература за терористична активност, оръжие, това е проблем. Нали разбирате, че не е обикновено един млад англичанин да пристигна тук и за 30 дни да има рискова литература, оръжие, къща, ток, вода, интернет, настанен е, проблем с връзките с кмета няма. Просто с него върви един народен представител.

А търсеният поства в обществената мрежа, че няма да се връща във Англия, тъй като му е добре?

Добре е, несъмнено. На кой български жител отива народен представител да му записва тока и водата?! Извинявайте! Аз отново споделям, нито аз, нито сътрудниците ми одобряваме авансово, че колежката Албена Симеонова е работила с предумисъл или има отговорно държание!

Тя споделя - не съм отговорна!

Ние споделяме, че това е голям риск. Ние сме 240 народни представители и всеки от нас може да е обект на подобен контакт и въздействие. Тук службите би трябвало да работят и по тази причина ги искахме в Народното събрание. 

А приемането ни в Шенген след тази преживелица?

То е непосредствено обвързвано. Ние го повтаряме към този момент какъв брой месеца на господин Рашков! А допустимо ли е този човек да не е минал през КПП-тата, а да е бил в оня прославен аероплан, който прелетя три страни и кацна покрай това село, в което е бил търсеният (бел. ред. неактивното летище край Буховци е на към 70 км. от с. Любенци). Що да не е допустимо! Пари, средства, връзки - всичко може да влезе в деяние, когато става дума за терористични организации. Хората, занимаващи се с тероризъм, са високо тайни и доста добре знаят какво би трябвало да се прави и го вършат бързо. Те не са тук на разходка. Давате ли си сметка, че едно лице, търсено с алена бюлетина на Итерпол за тероризъм, първата страна, която избира, с цел да се укрие, е България! Проблем ли е това за Шенген, проблем ли е за България?

Голям!

Някои считат, че не е кой знае какъв проблем!
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР