Британските летища предупредиха пътниците за възможни забавяния на полетите, след

...
Британските летища предупредиха пътниците за възможни забавяния на полетите, след
Коментари Харесай

Великобритания предупреди за възможни забавяния на полетите заради стачка на граничните служители

Британските летища предизвестиха пасажерите за вероятни забавяния на полетите, откакто през днешния ден стартира стачка на чиновниците от паспортния надзор, която се чака да продължи до Нова година, съобщи Ройтерс. Въпреки това летище " Хийтроу " не заяви за огромни разстройства в работата си.

Профсъюзът на публичните и комерсиалните услуги (PCS) съобщи, че се чака в митингите да се включат над 1000 държавни чиновници от граничните сили.

Англия е обхваната от най-голямата вълна от протестни дейности от десетилетия насам, откакто по-рано стачки оповестиха и медицинските сестри, парамедиците, както и служащите в железопътния и пощенския бранш. Недоволството е обвързвано със заплатите и изискванията на труд.

Според синдикалисти на граничните чиновници е било препоръчано нарастване на заплатите от два %. Това е надалеч под инфлацията, която предишния месец е достигнала 10,7 %.

Граничните служби се извиниха на пасажерите за породените неудобства и споделиха, че ще работят с сътрудниците си от транспортния отрасъл, с цел да поддържат потока на пасажери и артикули.

Най-натовареното английско летище " Хийтроу " заяви за " минимални опашки " в залите за идващи пасажери.

" Гетуик " - второто най-натоварено летище в страната - съобщи, че от през днешния ден до края на годината хората би трябвало да се приготвят за по-дълго очакване за обработка на паспортите им. Въпреки че се чакат известни разстройства, към този момент полетите се извършват.

Преди да стартират стачните дейности, които се планува да продължат до 31 декември с спиране само на 27 декември, държавното управление съобщи, че образова държавни чиновници и военни, които да оказват помощ при паспортния надзор по летищата и пристанищата.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР