Британските граждани, живеещи в Норвегия, и норвежките граждани, живеещи във

...
Британските граждани, живеещи в Норвегия, и норвежките граждани, живеещи във
Коментари Харесай

Мей и премиерът на Норвегия: Гражданите ни ще запазят правата си след Брекзит

Британските жители, живеещи в Норвегия, и норвежките жители, живеещи във Англия, ще имат правото да запазят местожителството си даже и да не бъде реализирано съглашение за Брекзит. Това споделиха през днешния ден министър-председателките на двете страни, съобщи Ройтерс.

" Премиерът Мей и аз се споразумяхме, че Норвегия и Обединеното кралство ще одобряват всеобхватно съглашение за правата на жителите ", сподели норвежката министър-председателка Ерна Сулберг. Норвегия е отвън Европейски Съюз, само че е в по-широката Европейска икономическа зона за свободна търговия и свободно придвижване на хора, предава Българска телеграфна агенция.

Британските жители в Норвегия " ще имат същите благоприятни условия след март 2019 година, каквито са имали преди ", сподели тя.

Тереза Мей, която е на посещаване в Осло, сподели, че поема същия ангажимент към норвежките жители.

" Каквото и да стане, удостоверяваме, че хората от Свободната икономическа зона, норвежките жители и другите, които живеят в Обединеното кралство и които са създали избор да бъдат в Обединеното кралство, ще могат да останат в Обединеното кралство. Искаме да останат ", сподели Мей.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР