Британските депутати подновиха днес дебатите по проекта на закона за

...
Британските депутати подновиха днес дебатите по проекта на закона за
Коментари Харесай

Подновиха дебатите по законопроекта за Брекзит в британския парламент

Британските депутати възобновиха през днешния ден дебатите по плана на закона за евакуиране на страната от Европейски Съюз.

Утре в долната камара на Народното събрание е планувано гласоподаване по него. В края на януари планът на закона ще бъде предаден за разискване в горната камара на Народното събрание - Камарата на лордовете, съобщи Франс прес.

Текстът би трябвало да разреши на страната да продължи да действа обикновено, когато бъде прекратена връзката й с Европейски Съюз на 29 март 2019 година Той поставя завършек на върховенството на европейското право над английското национално право и провежда транспонирането на европейските регламенти.

Досега дебатите по плана на закона станаха мотив за остра замяна на позиции в Камарата на общините, илюстриращи разликите по въпроса за метода, по който да се реализира Брекзитът, включително и в самото ръководещо консервативно болшинство.

През декември Тереза Мей понесе мъчителна загуба в Камарата на общините, когато единадесет от нейните депутати гласоподаваха дружно с лейбъристката съпротива правото на Народното събрание на заключителен избор по изискванията на развода с Европейски Съюз.

За да избегне нов сходен удар, Мей след това трябваше да одобри смяна, импортирана от трима депутати тори, разрешаваща вероятно отсрочване на датата на Брекзит, ако полемиките с 27-те страни членки на Европейски Съюз продължат и след 29 март 2019 година

Очаква се на следващия ден гласуването в Камарата на представителите да мине без доста компликации за Тереза Мей. Но дебатите в горната парламентарна камара, в която има проевропейско болшинство, вещаят много трудности и изненадващи промени в проектозакона.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР