Британски войници може да бъдат изпратени на летище Гетуик, за

...
Британски войници може да бъдат изпратени на летище Гетуик, за
Коментари Харесай

Войници ще помагат в търсене на дронове, блокирали работата на летище Гетуик

Британски бойци може да бъдат изпратени на летище Гетуик , с цел да открият безпилотни летателни апарати, които доведоха до прекъсване на работата му , съобщи АП.

Полицията претърсва региона към летището, за да открие операторите на дроновете , видяни нощес над летището, което е второто най-натоварено във Англия. Министерството на защитата заяви, че води полемики с полицията за даване на военна техника, която би могла да помогне на интервенцията.
 
Летище Гетуик остава затворено към този момент близо 18 часа , закъсняха полетите на над 100 000 пасажери. Европейската организация за сигурност на въздухоплаването Евроконтрол заяви, че летището няма да възобнови работа най-малко до 20.00 ч. по Гринуич.
 
 Gulliver/Getty Images

Гилдията на авиодиспечерите съобщи, че регулаторните органи нееднократно са пренебрегвали апелите за по-строги ограничения против приближаването на безпилотни летателни апарати на рисково малко разстояние до самолети. Прекъсването на работата на летище Гетуик е невиждано, само че сходни произшествия могат да се случат още веднъж.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР