Британски учени“ в случая не е мем, става дума за

...
Британски учени“ в случая не е мем, става дума за
Коментари Харесай

Британски учени: Перспективи за войната в Украйна и проблемите на Русия

„ Британски учени “ в тази ситуация не е мем, става дума за същински откриватели от Кралския институт за проучвания на защитата (RUSI), доктор Джак Уотлинг и Ник Рейнолдс. Те разгласиха отчет на уеб страницата на института на 13 февруари „ Военните цели на Русия и капацитет в Украйна след 2024 година “

В сходство с догатките на специалистите на RUSI изискванията, при които Русия може да се съгласи на мир с Украйна, са следните:

Западът продължава да фантазира за тактика, която може да донесе „ победа “ на Украйна. Задачата не е толкоз тривиална, поради разликата в капацитетите на страните и позиционната невъзможност на фронта. Въпреки това има прочут триумф в построяването на такава тактика.

Втората и четвъртата точка са ясно взети от изявленията на съветски публични лица, първата може да се изведе от тях (президентът на Русия сподели, че Одеса е съветски град...), само че не знаем по какъв начин да тълкуваме третата точка - съветското управление постоянно е изхождало от обстоятелството, че президентът на Украйна би трябвало да бъде определен от украинците.

От военна позиция, по мнението на специалистите, резултатът би трябвало да бъде реализиран преди 2026 година, като планът е изработен за постепенно нахлуване при незадоволителна военна помощ от Запада за Украйна.

Пропускаме полемиките по отношение на размера и въоръжението на съветската формация, само че означаваме, че съгласно създателите сегашният метод за поддържане на числеността на съветските войски ще бъде ефикасен най-малко до края на 2025 година След това, доколкото може да се разбере, ще би трябвало да се прибегне до готовност, само че създателите не загатват тази опция и не пишат за рисковете, свързани с нея.



В същото време се показва, че забележителна част от постъпващата във войските техника е изведена от базите за предпазване и до 2026 година тези запаси ще бъдат изчерпани.

Най-големите проблеми, съгласно специалистите, са доставките на електронни съставни елементи (санкциите не можаха да спрат доставките им за Русия, само че цената им се усили с 30%), както и дефицитът на муниции (доставки от Иран, Сирия, Корея и Беларус, които, създателите са уверени, покриват единствено част от асортимента и проблемите ще зародят още веднъж през 2025 г.).

По мнението на създателите на отчета, развиването на събитията може да бъде следното:

- В случай, „,

- В случай, „

Разбира се, анализът е къс и са пропуснати основни точки. Най-важният въпрос сега наподобява е въпросът за мобилизационните запаси на Украйна. По подразбиране създателите считат, че има задоволително от тях и изтеглянето на тези запаси няма да подкопае стабилността на украинската система на власт.

Най-вероятно те са прави и в двете връзки, само че рисковете, свързани с тези условия, ще се усилят. За нас не е явно, че Украйна ще може да продължи военните дейности до 2026 година

Освен това не се преглеждат въпросите за способността на Запада да даде военна помощ в нужните размери (да не приказваме за обстоятелството, че не е ясно какви размери би трябвало да се смятат за необходими) и също така нищо не се споделя за икономическите благоприятни условия на Украйна.

Имаме съображение да считаме, че създателите просто нямат отговори на тези въпроси, само че статусът на отчета също е колона на уеб страницата на организацията („ мненията, изразени в този коментар, са на създателите и не отразяват безусловно гледната точка на RUSI " ).

Все отново, те са прави в главното:

- продължителността на спора директно зависи от доставката на военна помощ от Запада;

- времето не работи в интерес на Русия.

Интересно е, че даже не се преглежда опцията Украйна да реализира личните си военно-политически цели. Най-много приказваме за неспособността на Русия да реализира задачите си, което може да я тласне към мирни съглашения, преференциални за Украйна.

Какво обаче се схваща под последното не е ясно – като цяло за Украйна би било по принцип преференциално да се предотврати войната, само че от тази позиция украинското управление не е разглеждало кардинално обстановката през последните 10 години.

Превод: Европейски Съюз

Източник: Украина.ру

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед63645Доц. Григор Сарийски: Българите не желаят влизането в еврозонатаАлтернативен Поглед72118Проф. Людмил Георгиев: Европейски Съюз няма късмет исторически да оцелее в каквато и да е конфигурацияАлтернативен Поглед38276Проф. Людмил Георгиев: Декларацията за принуда против проф. Дарина Григорова се оказа, че даже не е гласувана от Апелативен съд на СУАлтернативен Поглед20692Д-р Мими Виткова: Свалят до 28 кожи от гърба на онкоболните в България с цените за лекарстваАлтернативен Поглед108968Явор Дачков: Интервюто на Тъкър Карлсон с Путин няма по какъв начин да не е контрактувано сред Русия и Съединени американски щати за разпределяне на напрежениетоАлтернативен Поглед371390Явор Дачков за тайните театрални сюжети на Пеевски и Сглобката против РадевАлтернативен Поглед251067Доц. Григор Сарийски: Сценарият за Европа е криза! България е с най-дълбок срив в индустриалното производствоАлтернативен Поглед226107Доц. Мангъров, Р.Петков: Пандемията " Х " е едно чучело, което се размахва от Световния стопански форумАлтернативен Поглед108968Явор Дачков: Интервюто на Тъкър Карлсон с Путин няма по какъв начин да не е контрактувано сред Русия и Съединени американски щати за разпределяне на напрежениетоКоментарен Поглед93997Д-р Румен Петков: Истината е шокираща! Съединени американски щати се опасяват от Тагарев, ето за какво....Авторски:ПоследниНай-четениХристо Георгиев13633Причините за конфликта сред Съединени американски щати и Русия съгласно Оливър Стоун
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР