Британски се изнасят в Турция, където незаконно се изхвърлят или

...
Британски се изнасят в Турция, където незаконно се изхвърлят или
Коментари Харесай

„Грийнпийс“: Турция се превръща в най-голямото сметище за пластмаса в Европа

Британски се изнасят в Турция, където нелегално се изхвърлят или се изгарят, сочи отчет на „ “, представен от Би Би Си. Около 40% от английските пластмасовите боклуци или 210 000 тона са били превозени до Турция предходната година.
Според отчета на проверяващия екип на „ Грийнпийс “ огромна част от превозените до Турция боклуци вместо да бъдат рециклирани просто биват изхвърляни около провинциални пътища и в реки.
„ Грийнпийс “ предизвестява, че Турция се трансформира в най-голямото бунище за пластмасови боклуци на Европа.
 Опити боклукът в Истанбул да се събира разделно Опити боклукът в Истанбул да се събира разделно
Две момчета от началните класове мъкнат чували с пластмасови боклуци и остаряла хартия. Тънките якета, джинси и маратонки, които носят, п...
От организацията акцентират, че данните са изключително тревожни, тъй като Обединеното кралство има претенциите, че е „ световен водач в битката с пластмасовите боклуци “.
В отпадъците в Турция са открити даже опаковки от антигенни проби, което демонстрира, че те не са по-стари от една година.
В отчета се показва още, че по пластмасови боклуци на глава от популацията Англия отстъпва единствено на Съединените щати. През 2020 година най-вече такива английски боклуци са били изнесени в Турция, Малайзия и Полша.
Страните-членки на Европейски Съюз също са изнесли 20 пъти повече боклуци в Турция предходната година спрямо 2016. Миналата година министърът на околната среда на Малайзия върна назад 150 морски контейнера с нелегално изнасяни боклуци в страните на произхода им, 42 от които бяха английски.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР