Британски писател обвини екипа, който стои зад The Holdovers (Заседнали),

...
Британски писател обвини екипа, който стои зад The Holdovers (Заседнали),
Коментари Харесай

Обвинения в плагиатство срещу екипа на номинирания за Оскар Заседнали

Британски публицист упрекна екипа, който стои зад " The Holdovers " ( " Заседнали " ), драмата на Александър Пейн за пансиона от 70-те години на предишния век, която е в конкуренцията за " Оскар " за най-хубав автентичен сюжет, че е плагиатствал неговата неосъществена творба, заяви Variety.


Саймън Стивънсън, който е съавтор на кино лентата " Лука " на Pixar и на други филми, написа до Гилдията на американските сценаристи през януари, с цел да изрази опасенията си, като назовава доказателствата, че " Заседнали " е взет " ред по ред " от неговата работа, " в действителност смайващи ".

Стивънсън споделя, че сюжетът му за " Фриско " се концентрира върху изтощен от света доктор и 15-годишен пациент, за който е заставен да се грижи. " Заседнали " се концентрира върху извратен преподавател, готвач и възпитаник младеж, затънал в кампуса за празниците.

" Фриско " по този начин и не е продуциран, само че попада в известния " черен лист " на Холивуд с неосъществени сюжети, а писателят твърди, че Пейн е прегледал сюжета два пъти - изказване, което съгласно Variety наподобява подкрепено от поредност имейли.

Пейн и сценаристът на " Заседнали " Дейвид Хемингсън, който може да завоюва " Оскар ", отхвърлиха коментар.

Стивънсън удостовери валидността на имейлите, като разгласява материала си в навечерието на връчването на премиите.

Хеминсън е единственият сценарист на " Заседнали ".

Пейн съобщи, че е оказал помощ за основаването на сюжета и е взел концепцията от френски филм от 30-те години на предишния век, който е гледал на фестивал преди години.

" Много добре знам, че хората постоянно могат да имат изненадващо сходни хрумвания и от време на време могат да се " заимстват " няколко детайла и така нататък Това просто не е такава обстановка ", изясни той.

Първоначално гилдията е споделила на Стивънсън, че не има намерение да се ангажира с въпроса, само че актуалният статут на жалбата не е явен.

" Заседнали " е номиниран за пет Оскара - за най-хубав филм, най-хубав артист за Пол Джамати, най-хубава поддържаща актриса за Да " Вайн Джой Рандолф, най-хубав автентичен сюжет и най-хубав монтаж. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР