Британски остров няма да празнува Коледа още две седмици -

...
Британски остров няма да празнува Коледа още две седмици -
Коментари Харесай

Вътре в отдалечения остров в Обединеното кралство, където Коледа не пристига още две седмици

Британски остров няма да чества Коледа още две седмици - жителите му преди този момент бяха едни от последните в света, които приказват скандинавски.

Отдалеченият остров Фула в Шетландските острови се състои от дребна общественост от единствено 30 поданици. Те имат мощна скандинавска традиция на фолклор и музика. За разлика от останалите от нас, те към момента се придържат към Юлианския календар, тъй че Коледа пада на 7 януари, а Нова година седмица по-късно.

Един от най-отдалечените обитаеми острови в Обединеното кралство, той е три благи и половина дълъг и две благи и половина необятен и в един миг е издържал 287 души. През 1982 година Foula получи течаща вода и до 1984 година беше основана с цялостно електричество, доставяно от дизелов генератор. В момента има система за възобновима сила, най-вече фотоволтаична, поддържана от дизелово гориво.

Островът е доста далечен и благоразположен към неприятно време. Преди това опитите на предходен чиновник на Църквата на Шотландия, преподобният Том Мак...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР