Британски консерватори настояват за спешно разследване на анти-Брекзит кампания на

...
Британски консерватори настояват за спешно разследване на анти-Брекзит кампания на
Коментари Харесай

Сорос „играе“ срещу Джонсън и Брекзит?

Британски консерватори упорстват за незабавно следствие на анти-Брекзит акция на Джордж Сорос за близо 3 милиона лири, целяща загуба за премиера Борис Джонсън на предварителните избори през декември. Според разкрития на „ Дейли мейл “, основаната в Ню Йорк фондация „ Отворено общество “ е изпратила парите на проевропейската организация „ Най-доброто за Англия “, заобикаляйки законовата възбрана за задгранични дарения за политически партии.

„ Най-доброто за Англия “ е получила 2.7 милиона паунда от фондацията на Джордж Сорос от 2017 година до момента. Информацията е от сметките на лондонския клон на „ Най-доброто за Англия “, която се обитава в една офис постройка дружно с други анти-Брекзит организации, в това число „ Отворена Англия “ и „ Европейско придвижване “. И двете имат основна роля в акцията за втори референдум.

Роденият в Унгария Джордж Сорос, който завоюва над един милиард, залагайки против паунда по време на валутната рецесия през 1992 година, предизвести през 2016-та, че Англия рускува нов „ черен петък “, в случай че напусне Европейски Съюз.

Приблизително един от всеки четирима английски гласоподаватели заявявят, че на идните избори ще гласоподават тактически, т.е. не за претендента, който всекидневно поддържат, а за да попречат на различен претендент или партия да завоюват.

„ Най-доброто за Англия “ е основала уеб страница, който дава инструкции каква е най-хубавата тактичност, с цел да бъде сполучлив подобен протестен избор. Според платформата GetVoting.org, в случай че 30 % от гласоподавателите, подкрепящи оставането в Съюза, гласоподават по този метод, консерваторите няма да завоюват болшинство в бъдещата Камарата на общините. Фондацията влага обилни суми и в политически реклами.

Консерваторът Андрю Пърси, който ще се бори за преизбиране на 12 декември, прикани Избирателната комисия незабавно да проверява по какъв начин „ Най-доброто за Англия “ харчи получените от Джордж Сорос средства и дали има нарушаване на възбраната за потребление на задгранични дарения в предизборни акции. От фондацията пък дадоха отговор, че финансовите им доклади са прецизно направени и в тях получените от „ Отворено общество “ пари ясно се виждат. За предизборната акция в Обединеното кралство обаче задгранични дарения не са употребени, акцентират от организацията и показват, че вредите, които държавно управление на Джонсън и Брекзит без договорка биха предизвикали са предизвикали изпращането на многочислени дарения от цяла Англия. /dnews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР