Британски изтребители Еurofighter Typhoon били вдигнати по тревога от авиобаза

...
Британски изтребители Еurofighter Typhoon били вдигнати по тревога от авиобаза
Коментари Харесай

Daily Mail: Нашите Typhoon не успяха да догонят бомбардировачи на Русия

Британски изтребители Еurofighter Typhoon били вдигнати по паника от авиобаза Лоссимут в Шотландия, с цел да прехванат съветски бомбардировачи Ту-160 край шотландските крайбрежия в „ зоната на английските ползи ”. Опитът обаче се оказал неудачен, написа английският Daily Mail, защото съветските самолети завили назад. Британските водачи в тази ситуация не може да бъдат укорявани. Елементарна инспекция демонстрира, че Ту-160 имат по-висока оптималната скорост в целия диапазон от височини по отношение на „ Еврофайтърите”. При бойни условия Typhoon могат прехващат съветските бомбардировачи единствено в насрещни курсове, само че не и да догонват. При рутинни патрулни полети нормално Ту-160 летят на икономична скорост, която е близка до околозвуковия диапазон.

Това не е първият случай, когато на английски водачи се наложило да се срещнат с съветски бомбардировачи във въздушното пространство в непосредствена непосредственост до Англия.

През май тази година два английски Typhoon за вдигнати по паника при сходни условия. През юли един Typhoon излетя от база в Румъния, когато съветски атомоносни Ту-22 приближиха „ въздушното пространство на НАТО” над Черно море и ги наблюдава, до момента в който не се отдалечиха на юг.

Изтребителите Еurofighter Typhoon са доста положителни модерни изтребители. На въоръжение са 510 машини в 7 страни. На подмяна предстои чак след 20 година, за което време Airbus Defence and Space занапред създава перспективния изтребител New Fighter.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР