Британски фирми ударно наемат работници от чужбина, след като броят

...
Британски фирми ударно наемат работници от чужбина, след като броят
Коментари Харесай

Великобритания ударно наема работна ръка от чужбина преди очаквани визови ограничения

Британски компании стремително наемат служащи от чужбина, откакто броят на трайно напусналите пазара на труда локални хора доближи рекордните 2,8 млн. души, заяви Нова телевизия. Бързането е и поради промени във визовата система на страната, които от април ще създадат по-трудно приемането на работна виза. Над 76 000 английски компаниите са кандидатствали за лиценз за наемане на служащи от чужбина, което е два пъти повече спрямо преди две години. Причината е, че стотици хиляди британци напущат работа заради трайно заболяване или някаква друга спънка да се трудят. Икономически неактивното население на Обединеното кралство се е нараснало с 884 000 души и новопостъпващите на работа, родени отвън Обединеното кралство, са повече от локалните жители кореяци през последните месеци.

Опитите на английските управляващи да принудят бизнеса да наема англичани, а не чужденци, са несполучливи. Свободните работни места са над 900 000. В същото време 5 милиона англичани получават помощи, тъй като са безработни.

„ Според оповестените от английското държавно управление проекти след април издаването на трудови и фамилни визи ще става по-трудно. Така че сега много хора се пробват да дойдат във Англия, преди този момент да се случи, в това число и българи. Голямата смяна е обвързвана с увеличение на нужната заплата, която чужденците ще получават в Англия, с цел да им бъде дадена трудова виза. Сега тя е 26 220 паунда годишно, а ще стане 38 7000 паунда. Това значи, че някои търсени служащи като строители, градинари или готвачи да вземем за пример няма да могат да дойдат, тъй като в техните браншове не се заплаща толкоз ”, изясни консултатът Атанас Чиков пред Нова тв. Той споделя, че английските управляващите готвят и редица други промени, с цел да се опитат да понижат рекордната имиграция в страната.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР