Британската задморска територия Гибралтар скоро може да бъде домакин на

...
Британската задморска територия Гибралтар скоро може да бъде домакин на
Коментари Харесай

Тази малка територия се стреми да стане световна крипто столица

Британската задморска територия Гибралтар скоро може да бъде хазаин на първата интегрирана борса в света, където стандартните облигации могат да се търгуват дружно с съществени криптовалути като Bitcoin и Dogecoin, оповестяват английските медии.

Според The Guardian регулаторите на полуострова сега преглеждат предложение, което ще накара блокчейн компанията Valereum да закупи Гибралтарската фондова борса (GSX) през новата година.
 Малта измества Гибралтар като парадайс за криптовалути в Европа
Малкият европейски остров, който се трансформира в парадайс за криптовалутите

Британският анклав е следващата жертва на възходящата неустановеност поради Brexit

" Valereum се концентрира върху даването на технология за свързване на всеобщи стандартни валути като английската лира и щатския $ с крипто активи ", съобщи Ричард Пулдън, който е ръководител на компанията.

Той разяснява, че компанията се пробва да овладее бранш на криптовалутите, който през днешния ден се прави оценка на към 3,5 трилиона $. Такава е почти общата стойност на всички компании, листвани на Лондонската фондова борса.

Регулаторът на Гибралтар до момента е одобрил 14 компании за криптовалута и блокчейн за своята скица за лицензиране. Ако всичко върви по проект, територията от едвам 33 000 души може да се трансформира в световен център за криптовалути, считат интернационалните финансови специалисти.

В случай, че контролът, избран от регулаторите се провали, Гибралтар рискува да нанесе вреди на репутацията си и наказания от страни като Съединени американски щати, които могат да застрашат локалната стопанска система.
 Основните крипто прогнози за 2022-а година
Основните крипто прогнози за 2022-а година

Според финансови анализатори

Гибралтар упорства, че е обърнал внимание на казуса с " необятно отворени очи ", откакто се е съветвал по регулацията на крипто бранша в продължение на четири години, преди да го вкара в употреба през 2018 година

" И точно това е помогнало да си осигурим репутацията на " Blockchain Rock ", това е реалност ", споделя Алберт Изола - министър на цифрови, финансови и комунални услуги.

" Не разбирам по какъв начин може да има някакъв нараснал риск в Гибралтар, когато можете да отидете в която и да е друга европейска страна през днешния ден и да управлявате безусловно същия бизнес, без да сте под контрол, без да имате лиценз и без да бъдете контролирани ", разяснява Изола.
 Крипто или не? Русия за бъдещето на цифровата рубла
Крипто или не? Русия за бъдещето на цифровата рубла

Най-вероятно цифровата рубла ще се употребява като законно платежно средство
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР