Британската тенисистка Ема Рaдукану се раздели с треньора Себастиян Захс

...
Британската тенисистка Ема Рaдукану се раздели с треньора Себастиян Захс
Коментари Харесай

Ема Радукану смени пети треньор за две години

Британската тенисистка Ема Рaдукану се раздели с треньора Себастиян Захс до момента в който продължа възобновяване си след трите интервенции, които претърпя.

Рaдукану стартира работа с някогашния немски тенисист в края на 2022-а, а той бе петият треньор, с който си сътрудничи за по-малко от две години.

20-годишната тенисистка разгласи новината в обществените мрежи.

„ Наистина се радвах на треньорската работа на Себ. Жалко е, че събитията направиха невероятно и за двама ни да продължим сега и взехме решение да се разделим. Пожелавам на Себ всичко най-хубаво отсега нататък “, написа Ема Рaдукану.

Британката си завоюва репутацията на играч, който постоянно сменя треньорите си. Тя работи с Найджъл Сиърс по време на пробива си на „ Уимбълдън “ през 2021 година, а след това с Андрю Ричардсън за триумфа на Откритото състезание на Съединени американски щати. След това Рaдукану се обърна към германеца Торбен Белц до април предходната година, когато започва партньорство с руснака Дмитрий Турсунов, което устоя до октомври.

Ема Рaдукану пропуща шампионатите през лятото, в това число „ Ролан Гарос “ и „ Уимбълдън “, откакто претърпя интервенции на двете китки и единия гален. Не е ясно по кое време тя ще може да се завърне на корта, както и кой ще бъде новият й треньор.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР