Британската столица вече има най-голямата зона с т.нар. ултра ниски

...
Британската столица вече има най-голямата зона с т.нар. ултра ниски
Коментари Харесай

Лондон таксува шофьорите на стари автомобили

Британската столица към този момент има най-голямата зона с така наречен ултра ниски излъчвания в световен мащаб. Тази седмица Лондон разшири периметъра, в който ще таксува водачите на по-стари коли, в случай че не дават отговор на екологичните условия. Таксата за замърсяване коства 12,50 паунда и важи за всеки ден, в който човек употребява транспортното си средство. Глобата за нарушителите доближава 180 паунда .

Мярката към този момент визира 9 млн. поданици, в това число такива от крайните квартали, където градският превоз е по-ограничен. 

" Не мога да си го разреша сега, изключително всеки ден. Получавам единствено пенсия и това е всичко ", счита гражданин на Лондон.

Консерватори в кметството на Лондон подлагаха на критика мярката на градоначалника от Лейбъристката партия. Това направи и министър председателят Риши Сунак.

" Хората и фамилиите се борят с разноските за живот. Това е явно за всички. И в това време Лейбъристката партия, кметът Садик Хан и Киър Стармър вкарват такса ", съобщи Риши Сунак, министър-председател на Англия.

Мярката беше въведена през 2015 година от някогашния министър председател Борис Джонсън, до момента в който беше кмет на Лондон. Изследване, оповестено от управата в английската столица, демонстрира, че от 2019 година насам фините прахови частици са намалели с 19% в зоните, в които е въведена таксата за коли. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР