Британската столица Лондон е известна със своите небостъргачи, които са

...
Британската столица Лондон е известна със своите небостъргачи, които са
Коментари Харесай

Лалето ще бъде новата перла на Лондонското сити

Британската столица Лондон е известна със своите небостъргачи, които са дом на водещи юридически адвокатски фирми, консултантски компании и компании от финансовия бранш, както и на едни от най-високоплатените експерти в света.

Но с изключение на значимото си бизнес предопределение високите здания са и неразделна част от образа на столицата. Най-големият град на Острова не би бил толкоз незабравим и разнороден без Cheese Grater ( " Рендето за сирене " ), Gherkin ( " Корнишона " ), The Shard ( " Парчето стъкло " ), Walkie Talkie ( " Уоки Токи " ) и други

 Снимка 390361
Източник:

Скоро към тях може да се причисли и The Tulip ( " Лалето " ) - 305-метрова кула за наблюдаване, която ще е най-високата здания в Лондонското сити и една от най-високите на Острова.

" Лалето " ще е първата кула за наблюдаване в града, издигната особено с тази цел. Тя ще бъде напълно туристическа атракция без никакви офис площи. Посетителите ще могат да се изкачат до върха й, благодарение на специфични транспарантни капсули, движещи се по външната й фасада.

 Снимка 390367
Източник:

Външният тип на кулата е любопитна композиция от куполовидния покрив на " Корнишона ", тънката форма на BT Tower и информационните и наблюдателни кули, известни през 60-те и 70-те години на XX век, като CN Tower в Торонто, Space Needle ( " Космическата игла " ) в Сиатъл и телевизионната кула в Берлин.

Сградата е проектирана от компанията Foster + Partners на световноизвестния проектант Норман Фостър, с концепцията й да бъде допълнение на намиращата се до нея Gherkin, проектирана от същото архитектурно студио. Самият Фостър съобщи, че кулата ще бъде " културна и обществена забележителност ".

 Снимка 390358
Източник:

" Елегантността и меката мощ на " Лалето " допълват емблематичния Gherkin ", счита Джейкъб Дж. Сафра, чиято компания Bury Street Properties е притежател на терена и главен вложител в плана.

Сградата ще съдържа и ресторант, бар и просветително пространство, което годишно може да посреща гратис по 20 000 възпитаници от държавни учебни заведения.

 Снимка 390363
Източник:

" Ние сме уверени в ролята на Лондон като световен град и се гордеем да предложим на своите възпитаници най-съвременна класна стая в небето, с цел да оценят историята и динамичността на Лондон ", съобщи Сафра.

Проектантското предложение за постройката към този момент е подадено. Ако кулата получи позволение за градеж, строителството се чака да стартира през 2020 година и да завърши през 2025 година

Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР