Британската пощенска компания Роял мейл постави началото на първата си

...
Британската пощенска компания Роял мейл постави началото на първата си
Коментари Харесай

Дронове доставят пощата на острови край Шотландия

Британската пощенска компания " Роял мейл " сложи началото на първата си постоянна услуга за доставки с дрон на разположения край крайбрежията на Шотландия архипелаг Оркни, съобщи Франс прес.

Пощата и колетите ще летят от Стромнес, вторият максимален град на архипелага, за островите Греймзи и Хой, ситуирани на няколко километра на юг.

" Всичко, което способства за поддържането на универсалната услуга, най-много в зони, където островите са труднодостъпни, заслужва да бъде подкрепено ", съобщи в официално съобщение Алистър Кармайкъл, народен представител в Народното събрание на Оркни и Шетланд, два архипелага, ситуирани край североизточното крайбрежие на Шотландия.

Пощата играе " основна " роля за поддържане на свързаността сред островите, добави той, наблягайки значимостта на " познанието " и вниманието на локалните управляващи към тази " мрежа ".

Използването на дронове е планувано в началото за период от три месеца, само че той може да бъде продължен, съгласно официално съобщение на " Роял мейл ".

Близостта на островите посред им разрешава потреблението на дронове в сходство с настоящата правна рамка, която не планува издаването на разрешителни за полети " отвън полезрението " на водача.

Дроновете оказват помощ да бъдат избегнати проблеми като периодическото прекъсване на фериботните връзки, употребявани за превозване на пощата, поради неприятно време, усъвършенства сигурността за чиновниците и понижава парниковите излъчвания, акцентира " Роял мейл ".

" Роял мейл " започва няколко тестови полета с дронове във Англия за доставка на колета.

Първата услуга за доставки с дрон е осъществена през 2017 година в Рейкявик, където клиентите са получили опция да получават по този начин покупките в домовете си.

Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР