Британската полиция е обвинила 23-годишният северноирландец Кристофър Кенеди в трафик

...
Британската полиция е обвинила 23-годишният северноирландец Кристофър Кенеди в трафик
Коментари Харесай

Второ обвинение за камиона ковчег с виетнамци край Лондон

Британската полиция е обвинила 23-годишният северноирландец Кристофър Кенеди в трафик на хора като част от следствието за гибелта на 39 виетнамци, открити в камион край Лондон предишния месец, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

Той бе задържан на 22 ноември и ще бъде изправен в понеделник пред съд в Челмсфорд, графство Есекс, споделиха от полицията. Кралската прокуратура е удостоверила обвиняванията в скрит план за образуване на трафик на хора за употреба и за улеснение на нарушаване на английските имиграционни закони.

На 23 октомври жертвите - 31 мъже и осем дами - бяха открити мъртви в контейнера на камион, паркиран в индустриална зона в Есекс, близо до доковете на река Темза. Сред починалите имаше 10 младежи, измежду които две 15-годишни момчета.

По-рано бяха повдигнати обвинявания и към 25-годишния водач на камиона Морис Робинсън, също от Северна Ирландия. От него се търси отговорност за 39 убийства, скрит план за трафик на хора и пране на пари. Разследващите откриха, че водачът е докарал контейнеровоза до Пърфлийт, Англия, където натоварил контейнера с виетнамците, дошъл по море от Зеебрюге в Белгия.

Още трима души бяха задържани по съмнения за присъединяване в трафик на хора в този проблем, само че бяха освободени.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР