Британската писателка Софи Кинсела разкри, че е диагностицирана с агресивна

...
Британската писателка Софи Кинсела разкри, че е диагностицирана с агресивна
Коментари Харесай

Британската писателка Софи Кинсела разкри, че страда от рак на мозъка

Британската писателка Софи Кинсела разкри, че е диагностицирана с нападателна форма на рак на мозъка, съобщи ДПА.

Авторката, която е на 54 години и чието същинско име е Мадлин Софи Уикъм, е известна най-много с чиклит романите си за приключенията на Беки Б.

Тя споделя, че се е подложила на химиотерапия и лъчетерапия. " До моите скъпи читатели и почитатели. Отдавна желаех да споделя с вас настояща информация за здравословното си положение и чаках да ми стигнат силите да го направя ", написа Кинсела в обществените мрежи.

" В края на 2022 година бях диагностициран с глиобластома - форма на нападателен рак на мозъка. Не споделих това преди, тъй като желаех да се уверя, че децата ми ще могат да чуят и обработят новината в усамотение и да се приспособяват към нашето " ново обикновено ", написа тя.

" Бях под грижите на отличния екип в Университетската болница в Лондон и претърпях сполучлива интервенция и следваща лъчетерапия и химиотерапия, която към момента продължава. В момента всичко е устойчиво и като цяло се усещам доста добре, макар че се изтощавам доста и паметта ми е даже по-лоша, в сравнение с беше преди! ", добавя писателката.

Софи Кинсела изрича признателност към фамилията си и околните си другари за оказаната поддръжка, както и към лекарите и медицинските сестри, взели участие в терапиите й. " Благодарна съм и на моите читатели за непрекъснатата ви поддръжка ", написа още тя.

Последният й разказ The Burnout излезе на пазара през октомври м. година Сред най-популярните книги на Кинсела с изключение на тези за Беки Б., са " Можеш ли да пазиш загадка? ", " Пожелай ми слънчогледи ", " Във вихъра на двайсетте " и други Книгите за Беки Б. са филмирани, написа Българска телеграфна агенция.

Романите й са продадени в над 45 милиона екземпляра допълнително от 60 страни и са преведени на повече от 40 езика, отбелязва ДПА.

Софи Кинсела и брачният партньор й Хенри Уикъм имат четирима сина и една щерка.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР