Британската опозиционна Лейбъристка партия още не е решила дали да

...
Британската опозиционна Лейбъристка партия още не е решила дали да
Коментари Харесай

Британската опозиция още не е взела решение по искането за предсрочни избори

Британската опозиционна Лейбъристка партия още не е решила дали да поддържа настояването на премиера Борис Джонсън за привикване на предварителни парламентарни избори, съобщи Асошиейтед прес.
Лидерът на лейбъристите Джереми Корбин сподели, че ще изчака да види дали Европейският съюз ще се съгласи да отсрочи плануваното за 31 октомври излизане на Англия от съюза, предава Българска телеграфна агенция.
Корбин добави, че ще поддържа разновидността за предварителни избори, единствено в случай че бъде изключена опцията за Брекзит без договорка.
Премиерът Борис Джонсън прикани Народното събрание да гласоподава по въпроса за предварителни избори в понеделник. Без гласовете на Лейбъристката партия той не може да събере нужното болшинство от две трети за привикване на предварителен избор, разяснява АП.
Джонсън се надява с избори на 12 декември да излезе от безизходицата към Брекзит. Социологическите анкети демонстрират, че неговата Консервативна партия е доста по-полуряна от Лейбъристката, отбелязва АП.
"За страдание, във вторник Народното събрание още веднъж реши да отсрочи Брекзит и аз се опасявам, че ще желае за всичко нови отлагания, и по този начин ние в никакъв случай няма да излезем от Европейски Съюз ", съобщи Джонсън във видео на страницата си в Туитър, обяснявайки за какво желае възобновяване на състава на Камарата на общините.
Посланиците на страните членки на Европейски Съюз ще обсъдят на съвещание през днешния ден продължителността на отсрочката за Брекзит, оповестява Ройтерс. Според европейски източник Европейски Съюз може да даде на Англия отсрочване с нови три месеца (до 31 януари 2020 г.) или да дефинира нова дата според от процеса на ратификация на новото съглашение, което Борис Джонсън контракти с Европейски Съюз.
Източникът, поискал анонимност, уточни, че решението може и да не бъде взето през днешния ден, защото някои представители може да желаят да видят резултата от гласуването в английския парламент по въпроса за предварителните избори.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР