Британската национална служба за въздушно движение (NATS) трябваше да ограничи

...
Британската национална служба за въздушно движение (NATS) трябваше да ограничи
Коментари Харесай

Затруднения в британския въздушен трафик създадоха проблеми в цяла Европа

Британската национална работа за въздушно придвижване (NATS) трябваше да ограничи притока на самолети в понеделник заради механически проблем, поради който пасажери останаха блокирани в самолетите на пистата, а самолетните компании и летищата предизвестяват за закъснения и анулирани полети в цяла Европа , предава Ройтерс.

" В момента изпитваме механически проблем и сме приложили ограничавания на трафика, с цел да поддържаме сигурността. Инженерите работят за намиране и премахване на повредата ", се споделя в изказване на NATS, добавяйки, че въздушното пространство на Обединеното кралство не е затворено.

Ирландският надзор на въздушното придвижване AirNav Ireland сподели, че казусът, зародил по време на формален празник в елементи от Англия, е довел до " обилни закъснения за полети в цяла Европа, които пътуват до, от или през въздушното пространство на Обединеното кралство ".

Говорител на лондонското летище Хийтроу, най-натовареното в Западна Европа, сподели, че летището работи с NATS и други летищни сътрудници, с цел да сведе до най-малко въздействието върху пасажерите, до момента в който Гетуик, летище южно от Лондон, разгласи, че анулацията на полети е евентуална.

По-рано шотландската самолетна компания Loganair заяви в обществения медиен уебсайт X, прочут преди като " Туитър ", че е имало щета в цялата мрежа на компютърните системи за надзор на въздушното придвижване в Обединеното кралство .

British Airways съобщи, че работи в тясно съдействие с NATS, с цел да проучва въздействието, до момента в който други самолетни компании, в това число Ryanair, споделиха, че някои полети до и от Обединеното кралство в понеделник ще бъдат забавени или анулирани.

Летищата Манчестър и Лондон Станстед предизвестиха за евентуално спиране на полетите, до момента в който други, в това число Лондон Лутън и Бирмингам, обявиха, че работят, с цел да " изяснят " въздействието и графика, в който естествените въздушни интервенции могат да се възобновят.

От летището в Дъблин оповестиха, че проблемите с контрола на въздушното придвижване са довели до закъснения и анулация на някои полети до и от ирландската столица и посъветваха пасажерите, които би трябвало да пътуват през днешния ден, да ревизират положението на полета си при своите самолетни компании.

Много пасажери се обърнаха към обществените медии, с цел да кажат, че са останали в самолети на пистата в очакване да излетят или са арестувани в здания на летищата в Испания, Португалия, Гърция, Израел и другаде в обичайно натоварения ден за пътешестване, когато учебните ваканции доближават се към края си.
 Wizz Air се регистрира поради анулирани полети пред Гражданска въздухоплавателна администрация
Wizz Air се регистрира поради анулирани полети пред Гражданска въздухоплавателна администрация

Авиокомпанията би трябвало да показа План за деяние с превантивни ограничения против закъсненията и анулацията на полети
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР