Британската министърка на външните работи Лиз Тръс, която е фаворит

...
Британската министърка на външните работи Лиз Тръс, която е фаворит
Коментари Харесай

Лиз Тръс отряза Би Би Си за интервю, не можела да отдели време

Британската министърка на външните работи Лиз Тръс, която е любимец в конкуренцията кой да смени Борис Джонсън като водач на ръководещата Консервативна партия и министър председател, анулира изявление за Би Би Си с аргумента, че не може " да отдели време ", съобщи ДПА.

Предвидено бе Тръс да седне очи в очи с политическия публицист деец Ник Робинсън. От Би Би Си обаче оповестиха, че изявлението, което по стратегия трябваше да бъде излъчено през днешния ден, пропада, защото били известени от екипа на английската външна министърка, че тя " към този момент не може да отдели време ".

Съжаляваме, че не беше допустимо да създадем задълбочено изявление и с двамата претенденти, макар че бяхме постигнахме съглашение за това, споделиха от английското публично радио и телевизия във втори туит.

Съперникът на Лиз Тръс в конкуренцията, някогашният министър на финансите Риши Сунак, към този момент бе интервюиран от Робинсън по-рано този месец.

От лагера на Сунак и лейбъристката съпротива подлагат на критика външната министърка, че заобикаля публичния надзор. Източник от предизборния щаб на Лиз Тръс от своя страна изясни, че тя няма да взе участие в телевизионните диспути, защото се е съсредоточила върху спечелването на допустимо най-вече гласове и подготовката на бъдещото държавно управление.

След няколко кръга гласувания английските депутати консерватори оставиха в конкуренцията за лидерския пост в Консервативната партия точно Риши Сунак и Лиз Тръс. Сега редовите членове на ръководещата групировка избират сред двамата, като името на спечелилия ще бъде оповестено на 5 септември.

Лиз Тръс е сериозен любимец в конкуренцията. Тя има двуцифрена преднина в изследвания. Букмейкърски къщи дават коефициент от 1,04 за нейна победа (т.е. над 95% вероятност) против цели 11 за Риши Сунак.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР