Британската министър-председателка Тереза Мей каза днес, че все още се

...
Британската министър-председателка Тереза Мей каза днес, че все още се
Коментари Харесай

Мей: Все още преговаряме с ЕС за бъдещите ни отношения

Британската министър-председателка Тереза Мей сподели през днешния ден, че към момента се водят договаряния за политическа декларация за бъдещите връзки на Англия с Европейския съюз, съобщи Ройтерс.

Мей съобщи, че в случай че до края на планувания временен интервал през 2020 година няма цялостна договорка за бъдещите връзки на Англия с Европейски Съюз, има три разновидността за отбягване на " твърда " граница в Северна Ирландия: така наречен защитен механизъм, удължение на преходния интервал или " различни договорености ", съобщи Българска телеграфна агенция.

" Продължаваме да преговаряме за тези бъдещи връзки, с цел да реализираме положителната договорка, която считаме, че е вярна за Обединеното кралство ", сподели тя пред Народното събрание.

Мей съобщи, че в случай че Народното събрание отхвърли нейното проектоспоразумение за Брекзит, тогава Англия може изобщо да не напусне Европейски Съюз, показва Асошиейтед прес.

Сделката за Брекзит среща мощна опозиция от английски депутати, съгласно които съглашението ще остави страната обвързана с разпоредбите на Европейски Съюз, без тя да има думата по тях.

Депутатът Андрю Росиндел от Консервативната партия на Мей прикани министър-председателката да промени курса и да пререже " пипалата на Европейски Съюз върху нашата скъпа островна страна ".

Мей съобщи пред Народното събрание, че желае " близки търговски връзки с Европейски Съюз " след Брекзит.

Тя предизвести, че в случай че Народното събрание отхвърли нейната договорка, това може да значи " още неустановеност, още разделяне или може да има риск изобщо да няма Брекзит ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР