Британската министър-председателка Тереза Мей беше подложена във вторник на натиск

...
Британската министър-председателка Тереза Мей беше подложена във вторник на натиск
Коментари Харесай

Консерватори призовават Мей да се откаже от преговорите с лейбъристите по Брекзит

Британската министър-председателка Тереза Мей беше подложена във вторник на напън от личната си Консервативна партия да се откаже от опита си да откри компромис по Брекзит с опозиционните лейбъристи, съобщи Ройтерс.

Близо 3 години откакто Обединеното кралство гласоподава с 52 % против 48 в интерес на излизането от Европейския съюз, измежду английските политици към момента няма единодушие по кое време, по какъв начин или дали би трябвало да се състои разводът.

Англия трябваше да напусне Европейски Съюз на 29 март, само че Мей не съумя да реализира парламентарно утвърждение на договорката си. Затова тя се обърна към Лейбъристката партия, водена от социалиста Джереми Корбин, в опит да си обезпечи поддръжката ѝ.

Тринадесет от някогашните сътрудници на Мей в кабинета, както и Греъм Брейди - ръководител на така наречен Комисия 1922, включваща консервативни законодатели, писаха на Мей с искане да не приема настояването на лейбъристите за митнически съюз с Европейски Съюз след Брекзит.

" Така може да загубите вярната членска маса на Консервативната партия, да разцепите партията ни, без евентуално да разполагате с нищо отсреща ", се споделя в писмото. " Подканваме ви да премислите ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР