Британската метеорологична служба издаде първото в историята си предупреждение червен

...
Британската метеорологична служба издаде първото в историята си предупреждение червен
Коментари Харесай

Островът се готви за екстремни горещини в началото на следващата седмица

Британската метеорологична работа издаде първото в историята си предизвестие " червен код " за рискови горещини, като съобщи, че предстоящите рекордни температури при започване на идната седмица ще изложат даже здрави хора на риск от съществени заболявания и гибел, съобщи АП.

Предупреждението се отнася за понеделник и вторник, когато термометрите на Острова за първи път може да покажат 40 градуса по Целзий. Най-високата температура, измерена в миналото във Англия, е 38,7 градуса - връх, датиращ от 2019 година

" Надявахме се, че няма да стигнем до тази обстановка, само че за първи път в историята предвиждаме по-високи температури от 40 градуса по Целзий във Англия ", сподели Никос Кристидис от националната метеорологична работа. " В извършено неотдавна изследване установихме, че вероятността от извънредно горещи дни във Англия се усилва и ще продължи да нараства през този век, като се чака най-високите температури да бъдат измерени в югоизточната част на Англия ", добави той.

Британската Агенция за здравна сигурност увеличи нивото на паника до най-високото равнище, предупреждавайки за " национална изключителна обстановка ". " При това състояние заболявания и гибел може да настъпят и измежду здравите хора, а освен измежду високорисковите групи ", предизвести тя.

Училища във Англия обмислят опцията да останат затворени в понеделник и вторник, заяви ДПА.

Алън Роу, основен преподавател в гимназия, сподели, че чувството в класните стаи става доста некомфортно, когато температурите доближат към 25 градуса, а през първите два дни на идната седмица се чака термометрите да покажат до 40 градуса.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР