Британската кралица Елизабет Втора има ново кученце от породата корги,

...
Британската кралица Елизабет Втора има ново кученце от породата корги,
Коментари Харесай

Кралица Елизабет Втора има ново корги

Британската кралица Елизабет Втора има ново кученце от породата корги, което е получила след трагичната кончина на единия от питомците й, Фъргъс, оповестява уеб сайтът на сп. " Пийпъл ", базирайки се на обява във в. " Сън ".

Според таблоида 6-месечното корги е подарък на 95-годишната кралица от сина й принц Андрю и дъщерите му, принцесите Биатрис и Юджини. Нейно Величество е получила кученцето предишния четвъртък - на датата, на която починалият й брачен партньор принц Филип щеше да навърши 100 години. Херцогът на Единбург умря на 9 април на 99-годишна възраст.
Вестта за новото корги на Елизабет Втора идва единствено месец след кончината на Фъргъс - едно от двете кученца, подарени на кралицата, до момента в който брачният партньор й принц Филип беше в болница по-рано през годината.

За Фъргъс се говореше, че е дорги - кръстоска сред дакел и корги, и че е бил кръстен на починалия чичо на кралицата, Фъргъс Боус-Лайън, умрял по време на Първата международна война. Другото кученце, което беше харизано на Нейно Величество дружно с Фъргъс, е кръстено Мик на обичано нейно кътче наоколо до замъка Балморал.

Освен Мик и новото кутре, чието име не се оповестява, кралица Елизабет Втора има още едно куче - доргито Кенди.

През годините кралицата е отглеждала повече от 30 кучета. Смята се, че най-новите й питомци са първите, които не са директни потомци на Сюзън - първото корги, харизано й за 18-ия й рожден ден през 1944 година от татко й крал Джордж Шести.

След кончината на доргито й Вулкан в края на предходната година, Нейно Величество отглеждаше единствено Кенди.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР