Британската компания Shell се оттегли от два проекта за вятърни

...
Британската компания Shell се оттегли от два проекта за вятърни
Коментари Харесай

Reuters: Shell се оттегли от два проекта за вятърни електроцентрали в Ирландия

Британската компания Shell се отдръпна от два плана за вятърни електроцентрали, изпълнявани в западната част на Ирландия от оператора Simply Blue Group, година откакто закупи дялове в тях, оповестява Reuters.

Shell и Simply Blue в взаимно изказване в събота показаха, че отдръпването на Shell от плановете Western Star и Emerald е " портфейлно решение ", а Shell добави, че вятърните електроцентрали остават основна зона на напредък в нейните проекти, задачата на които е понижаване излъчванията на парникови газове и основаването на бизнес с възобновима енергетика.

Simply Blue означи, че се стреми към ново партньорство и остава " напълно ангажирана " с осъществяването на тези два плана, ситуирани край крайбрежията на графствата Корк и Клер. Общата им мощ е 2,65 гигавата.

Мощността на вятърните електроцентрали, които сега Shell ръководи, основава или има под формата на евентуални планове, в това число 50% дял с мощ 5 гигавата в планове за плаващи вятърни съоръжения в Шотландия, надвишава 13 гигавата.

През 2021...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР