Вятърните турбини стават все по-големи по размер, но дори и

...
Вятърните турбини стават все по-големи по размер, но дори и
Коментари Харесай

Китай започва създаването на най-големите вятърни турбини в света

Вятърните турбини стават все по-големи по мярка, само че даже и по стандартите на актуалните титани, тези, които се конфигурират в морската вятърна електроцентрала Zhangpu Liuao в са същински " чудовища ".

По дани на Китайската световна телевизионна мрежа, в станцията за първи път ще бъде конфигурирана 16-мегаватова турбина, създадена от компанията Goldwind Science and Technology Co. Общата мощ на станцията ще бъде 400 мегавата.

Центърът ще бъде ситуиран на 146 метра над океана, което е един и половина пъти понече от височината на Статуята на Свободата, дружно с факлата. Перките ще са с диаметър 252 метра, като всяка от тях ще бъде по-дълга от футболно игрище.

Китайската корпорация, която построява станцията, пресмята, че всяка турбина ще създава задоволително електрическа енергия за зареждане на 36 000 общоприети китайски семейства и ще предотврати отделянето на 54 000 тона въглероден диоксид годишно.

Китай обаче продължава да поддържа и огромен брой дребни турбини. Най-голямата морска електроцентрала Jiangsu Qidong употребява примес...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР