Британската икономика ще се свие, ако следващата година страната напусне

...
Британската икономика ще се свие, ако следващата година страната напусне
Коментари Харесай

МВФ: Британската икономика ще пострада без сделка за Brexit

Британската стопанска система ще се свие, в случай че идната година страната напусне Евросъюза без договорка за Brexit, а всяка договорка ще сложи страната в по-лошо финансово състояние, в сравнение с в случай че остане в съюза.

От МВФ споделят, че чакат английската стопанска система да има растеж от към 1,5% през 2018 и 2019 година, в случай че бъде подписано необятно съглашение по Brexit, а в случай че остане в съюза растежът на стопанската система ѝ ще бъде 1,75%.

Провал за реализиране на договорка би довел до стесняване, сподели шефката на МВФ Кристин Лагард, съобщи БГНЕС.

" По-разрушителното отдръпване ще има доста по-лош резултат ", сподели тя, когато МВФ показа своя годишен отчет за английската стопанска система.

" Позволете ми да бъда ясна, спрямо днешния равен обединен пазар, всички евентуални сюжети за Brexit ще доведат до разноски за стопанската система и в по-малка степен за Европейски Съюз, " сподели тя.

" Колкото по-големи са пречките за търговия в новата връзка, толкоз по-скъпа ще бъде тя. Това би трябвало да е напълно явно, само че наподобява, че от време на време не е по този начин. "

От МВФ споделят, че преди Brexit имало " обезсърчаващ " диапазон от въпроси, които към момента би трябвало да бъдат прегледани.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР