Британската икономика може да се свие с 25% през второто

...
Британската икономика може да се свие с 25% през второто
Коментари Харесай

АЦБ остави основната си лихва без промяна, прогнозира тежки времена за икономиката

Британската стопанска система може да се свие с 25% през второто тримесечие, а безработицата може да се удвои. Това предвижда Английската централна банка, представена от Гардиън.

Днес членовете на Комитета за парична политика на АЦБ гласоподаваха за опазване на водещата рента на рекордно ниското равнище от 0,1%, до което се стигна след две изключителни намаления през март на фона на бързото разпространяване на ковид във Англия.

 От АЦБ взеха решение да оставят без смяна размера на програмата за покупки на държавни облигации на стойност 645 милиарда паунда, като двама от деветимата членове на комитета желаеха увеличени от 100 милиарда паунда..

Според АЦБ английската стопанска система може да се свие с 14% за цялата 2020 година От централната банка обявиха, че данните за заплащанията с дебитни и кредитни карти демонстрират 30-процентов спад на потребителските разноски, до момента в който интензивността на имотния пазар на процедура е спряла.

Макар че страната е изправена пред големи равнища на икономическа неустановеност, от АЦБ смятат за евентуален сюжети 25-процентов спад на Брутният вътрешен продукт и растеж на безработицата до към 9% през второто тримесечие на годината.

Тя обаче чака този спад на интензивността да бъде краткотраен и стопанската система да стартира да се възвръща относително бързо, откакто ограниченията за обществено разграничаване бъдат анулирани.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР