Британската банка HSBC многократно редактира изследванията на своите анализатори, променяйки

...
Британската банка HSBC многократно редактира изследванията на своите анализатори, променяйки
Коментари Харесай

Най-голямата британска банка отказва да нарече инвазията на Русия в Украйна война

Британската банка HSBC неведнъж редактира проучванията на своите анализатори, променяйки думата война на спор, когато се базира на пълномащабната инвазия на Русия в Украйна. Това оповестява Financial Times.

Комисиите на HSBC, които преглеждат всички проучвания, които би трябвало да бъдат оповестени, както и връзките на клиентите, трансформираха голям брой отчети, с цел да смекчат формулировката. Те, по-специално, трансформират думата " война " на " спор ", споделиха два източника на изданието.

Те прибавиха, че измененията във формулировката са провокирали вътрешни разногласия и съществени недоволства от страна на някои чиновници. Думата война се появява в някои отчети на HSBC, изключително когато банковите анализатори цитират отчети на финансови медии.

Съперниците на HSBC като UBS, Goldman Sachs и Deutsche Bank намерено назовават ​​пълномащабната инвазия на Русия в Украйна война. HSBC отхвърли коментар.

Източникът означи, че HSBC има към 200 чиновници в Русия, а управляващите на страната-агресор одобриха закон, предусещащ отнемане от независимост до 15 години за разпространяване на „ подправена информация “ за войната против Украйна.

В известията, които не подлежат на издание, чиновниците може да са по-ясни. Например, основният изпълнителен шеф Ноел Куин употребява думата война, с цел да опише нахлуването на Русия в Украйна във видео, което е снимано за висши банкови ръководители, сподели източникът пред FT.

Руската инвазия и финансовите наказания против страната накараха банки, в това число JPMorgan Chase и Goldman Sachs, да разгласят изтеглянето си от Русия. HSBC Bank не посмя да напусне Украйна.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР