Британска двойка, която била принудена да се постави под карантина

...
Британска двойка, която била принудена да се постави под карантина
Коментари Харесай

Двойка преживя истински кошмар по време на мечтаната почивка в Гърция

Британска двойка, която била принудена да се сложи под карантина след позитивна проба за ковид в Гърция, упреква туристическата си компания за това, че ги е пратила в хотел за изолираност, цялостен с хлебарки, където двамата били отделени един от различен.

30-годишният Джейми Луис и 26-годишната Ейми Уайли от Кардиф похарчили 1825 паунда за ол инклузив отмора на Корфу в петзвезден хотел.Британска двойка, която била принудена да се сложи под карантина след позитивна проба за ковид в Гърция, упреква туристическата си компания за това, че ги е пратила в хотел за изолираност, цялостен с хлебарки, където двамата били отделени един от различен.
 Двойка претърпя същински призрачен сън по време на мечтаната отмора в Гърция
30-годишният Джейми Луис и 26-годишната Ейми Уайли от Кардиф похарчили 1825 паунда за ол инклузив отмора на Корфу в петзвезден хотел.

При идването на летището на 3 август те били тествани за Covid-19 и им споделили, че след 24 часа ще си получат резултатите, написа английският вестник Sun.
 Двойка претърпя същински призрачен сън по време на мечтаната отмора в Гърция

След като се самоизолирали през първия ден и не получили никакво известие от гръцките управляващи, двамата траяли почивката си. На четвъртия ден обаче, когато трябвало да отидат на разходка с корабче, Ейми получила позвъняване, че пробата ѝ е позитивен.

„ В петък, четири дни откакто пристигнахме, таман щяхме да се качваме на корабче този ден, само че в 9.30 ч. на Ейми ѝ се обадиха по телефона от Атина и споделиха, че тестът ѝ е позитивна. Наредиха ни да се върнем в хотелската стая и че до няколко часа там ще има лекар “, изяснява Джейми.
 Двойка претърпя същински призрачен сън по време на мечтаната отмора в Гърция

След три часа и половина пристигнал човек от личния състав, показал Ейми и ѝ споделил да го последва. На Джейми му споделили да остане в стаята, а час и половина по-късно пристигнали и за него.

Двамата били откарани на половин час разстояние в различен хотел. Британците настояват, че той били цялостен с хлебарки, гнезда на оси и мравки, а също нямало интернет и храната съвсем не ставала за ястие.
 Двойка претърпя същински призрачен сън по време на мечтаната отмора в Гърция

„ Когато пристигнахме, те паркираха пред постройката и просто показаха моята стая, където ключът беше на вратата. Нямаше пояснение. Дадоха ни обособени стаи един до различен. Бях посрещнат от хлебарки и мравуняци и трябваше да дремя с спортен екип и забрадка към главата си, тъй като те пълзяха по леглото.

На леглото имаше плик с писмо, в което се споделяше, че цялата връзка с рецепцията би трябвало да се случва по имейл. Но ни беше мъчно да се свържем с рецепцията, защото нямаше Wi-Fi “, споделя още Джейми, който се занимава с продажба на коли втора употреба.

Той и приятелката му не можели да вървят в стаята на другия и им било доста мъчно да поддържат контакт поради казуса с интернета.

„ Когато бяхме в хотела за карантина, имахме дребен балкон, където можехме единствено да се виждаме, само че не можехме да си приказваме, а имаше гнезда на оси и от двете страни, тъй че не можехме да стоим дълго на открито.

„ Обикновено бихме си писали известия, само че нямаше сигнал. За е-поща беше в действителност мъчно. В стаята имаше тв приемник, само че нямаше канали на британски. Климатикът не работеше, а беше 30 градуса “, показва британецът.

Проблеми имало и с храната, която им сервирали на вратата три пъти дневно: „ Нямаше избор, беше главно паста, самун и ориз, с които просто да се заситим. Пилешкото беше черно, а говеждото беше цялостно с лой. Бях прекомерно уплашен да го хапвам, защото мислех, че ще се разболея. Не го ядох първите три дни и се почувствах зле. Попитах дали не може да поръчам нещо и те ме накараха да платя 8 евро за пица, само че я оставиха извън на стената и, когато отидох да си я взема, беше покрита с оси “.
 Двойка претърпя същински призрачен сън по време на мечтаната отмора в Гърция
След 7 дни Джейми, който дал негативна проба, можел да си тръгне, само че Ейми трябвало да остане в изолираност още 7 дни.

„ Стана по-тежко, когато си потеглих, защото съвсем не можех да приказвам с Ейми. Трябваше да платя за различен хотел на 30 минути разстояние, а те по този начин и не споделиха за какво би трябвало да сме в обособени стаи. Казаха, че в случай че останем в същите стаи, ще оповестят за нас на управляващите “, показва той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР