Британец, признат за виновен в подготовка на терористични атаки в

...
Британец, признат за виновен в подготовка на терористични атаки в
Коментари Харесай

Британец получи доживотна присъда за подготовка на атентати в Лондон

Британец, приет за отговорен в подготовка на терористични офанзиви в оживени туристически обекти в Лондон, в това число и на гей церемониал, беше наказан на пожизнен затвор и ще би трябвало да излежи най-малко 25 години, предадоха Ройтерс и ДПА.

29-годишният Мохуиссунат Чодхури, който е от Лутън, северно от Лондон, разкрил проектите си на мъже, които считал за свои другари, само че в действителност те били сътрудници под прикритие от звеното за битка с тероризма, заяви полицията. Чодхури споделил, че счита да нападна посещавани от туристи места и гей парада.Той възнамерявал да извърши нахлуване дружно с някогашен съкилийник против открит двуетажен рейс.

Чодхури бил следен в продължение шест месеца и половина.

През 2017 година мъжът е бил арестуван, откакто размахвал меч пред Бъкингамския замък. През декември 2018 година той е бил оневинен по обвиняване в подготовка на терористичен акт.

Веднага щом го освободили, Чодхури почнал да разгласява онлайн смущаващи известия ". Пред служителите на реда под прикритие той заявявал, че е надхитрил правосъдните заседатели.

Освободиха един от арестуваните за офанзивата пред Бъкингамския замък

Британската полиция в това време заяви още, че е задържала четирима души, обвинени в подготовка на терористични офанзиви, съобщи Франс прес.

Трима мъже, надлежно на 17, 27 и 31 години, били задържани в столицата Лондон благодарение на въоръжени служители на реда. Наложило се един от обвинените да бъде настанен в болница, откакто полицейско куче го ухапало по крайници.

32-годишен мъж бил арестуван в графство Лестършър, Централна Англия.

Англия стана сцена на няколко смъртоносни терористични набези от 2017 година При такава офанзива предишния месец мъж умъртви с нож трима души в парк в Рединг, западно от Лондон, напомня Франс прес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР