Брилянтният предприемач и милиардер Ричард Брансън праща писма до себе

...
Брилянтният предприемач и милиардер Ричард Брансън праща писма до себе
Коментари Харесай

Съветите за успех на милиардера Ричард Брансън, които е напи...

Брилянтният бизнесмен и милиардер Ричард Брансън праща писма до себе си, когато е на 10, 25, 50 и 65 години.

Брансън обича да преодолява трудностите. Ето за какво през 2015 година, в чест на своя 65-и рожден ден, създателят на Virgin и талантлив предприемач, разгласи, че ще си сложи 65 разнообразни задания и ще ги извърши, написа mila.bg.
Четири от 65-те задания включват писане на писма до неговата 10-годишна версия, 25-годишна, 50-годишна и 65-годишна.

Ето най положителните препоръки, споделени от Брансън, в тези писма:

До 10-годишната си версия

В това писмо Брансън поучава младия Рики да цени духа на приключението и в никакъв случай да не стопира да мечтае. Той написа на 10-годишното си аз, че ще има компликации по пътя му, само че това не трябва да го възпира от фантазията му.

„ Любовта към приключенията ще те направи любопитен, ще ти помогне намерено да погледнеш света и да видиш благоприятни условия в него. Това ще те въвлече в лабиринта на живота, което ще потвърди, че нищо не е невероятно за теб. "
" Никога не спирай да мечтаеш и да твориш. "
" Никога не позволявай на никого да попречи на твоята фантазия. "
„ Ще се сблъскаш с доста проблеми и постоянно ще имаш възприятието, че не се справяш. Не позволявай това да те стопира и дано твоето неуморно въображение ти подскаже по какъв начин да излезеш от сложна обстановка. "
„ Ще правиш неточности - още веднъж и още веднъж. Но това не е причина да се откажеш, тъй като неуспехът е най-големият урок в живота и причина да се откри по-добър метод. "
" Не забравяй, че би трябвало да живееш в наслаждение. "
„ Колкото повече остаряваш, толкоз по-ясно ще видиш, че би трябвало да правиш това, което обичаш, и да обичаш това, което правиш. ”

Писмото на Ричард Брансън до себе си до 25-годишното си аз

В това писмо Брансън упорства 25-годишнана си версия да не напуща учредената от него компания Virgin. Той предизвестява, че не всичко ще върви безпрепятствено, само че споделя, че е належащо да се концентрира върху задачата - макар всички трудности. Освен това той написа за значимостта да се учиш от личните си неточности и да превръщаш всевъзможни компликации в нови благоприятни условия.

„ Пред теб е път, цялостен с неравности, дупки и разклонения. Ще има моменти, в които ще искаш да се откажеш от всичко, само че това не е добре. Всеки проблем е източник на благоприятни условия и това усещане ще ти разреши да постигнеш триумф даже там, където не го очакваш. "
„ Но не всичко ще се получи и не всеки път. Напротив, неуспехите ще се изливат един след различен. Но това е обикновено, тъй като неуспехът е незаместим сателит на човек като цяло и на бизнесмен в частност. "
" Стани, повтори това, което не работи, разбери къде е грешката и я поправи. "
„ Не се опасявай да поемаш опасности. Това, което ще бъде сбъркано с шанса, в действителност ще бъде плод на воля и точни калкулации. "
" Не слушай скептици. "
" Не се опасявай да делегирате отговорност. "
" Способността да поемаш точно изчислени опасности и оптимизъм, ще те докара до върха - както в живота, по този начин и в бизнеса. "

10-те правилото на Ричард Брансън, написани в писмото до 50-годишната му версия

В това писмо Брансън, именуван от време на време „ господин Да “, заради склонността си съвсем автоматизирано да дава зелена светлина на положителните хрумвания, се поучава да мисли повече за приноса си към публичния живот и за възстановяване на живота на хората към него.

" Не си правил бизнес за пари, а с цел да подобриш живота на хората. "
„ Заедно ние сътворяваме свят, в който бихме желали да живеем и в случай че държавните управления, бизнеса и обособените хора се обединят за обща идея, ние ще успеем. “
" Ако нямаш задоволително мотивация, помислш за децата си. "
„ Страстният човек е благополучен човек. Бъдещето се нуждае от буйни, щастливи и уверени млади водачи, които са подготвени да трансформират открития ред и да пазят своите убеждения. "
" Животът е по-забавен, когато работиш със фамилията и приятелите си. "
" Ако продължаваш да виждаш благоприятни условия, където другите виждат проблеми, нищо няма да бъде невероятно за теб и те чака огромно бъдеще. "
" Винаги помни защо живееш. "

Писмото на Ричард Брансън до себе си на 65-годишна възраст

В това писмо Брансън се обръща към себе си и споделя, че в този момент е моментът да оцени живота. Той разказва себе си като „ непоносим авантюрист, човеколюбец и проблемник “ и показва убеждението си, че бизнесът може да бъде мощ за положително в света.
" Да, през днешния ден човечеството е изправено пред доста провокации, само че предприемаческият дух е мощен и бизнесът работи интензивно, с цел да сътвори свят на разцвет за хората и нашата планета. "
„ Продължавай да се забавляваш, да рискуваш и да търсиш най-хубавото в хората. “
„ Продължавай да мечтаеш и да казваш „ да “на твоине стремежи. "
" Продължавай да гледаш на света с необятно отворени очи, не губш ентусиазма си и вярвай, че дружно може да се оправим с всевъзможни проблеми. "
„ Нека любовта към живота в никакъв случай не те напуща. Винаги помни думите на Стив Джобс: „ Тези луди хора, които имат вяра, че могат да трансформират света, в последна сметка го трансформират “.
„ И най-важното - потопи се в живота с главата си. Помага да се учим и да бъдем оптимисти за бъдещето. "
" Не спирай! Най-добрите ти години към момента предстоят - тъй че бъди деен в тялото и мозъка и може би любовта ще продължи да живее в сърцето ти. "
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР