Бригаден генерал Венелин Венев встъпи в длъжност като директор на

...
Бригаден генерал Венелин Венев встъпи в длъжност като директор на
Коментари Харесай

Венелин Венев оглави военното разузнаване

Бригаден военачалник Венелин Венев встъпи в служба като шеф на Служба " Военно разузнаване ".

На тържествената гала участваха министърът на защитата Георги Панайотов и началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов.

" Службата има за задача да осведоми държавното управление на стратегическо равнище за заканите и рисковете за националната сигурност. В днешно време тези закани и опасности стават от ден на ден и повече. Вие сте тези, които би трябвало да алармирате първо. Затова разчитаме на Вас ", съобщи министър Панайотов.

Бригаден военачалник Венелин Венев бе безапелационен, че ще разчита на професионализма на своите сътрудници, а взаимната активност с останалите институции ще бъде продължена.

В кариерата си Венев е служил в разнообразни формирования. В интервала 2001-2016 година минава поредно през позициите на специалист, шеф на бранш, шеф на отдел и шеф на дирекция. Произведен е в звание " полковник " през месец август 2017 година

В интервала 2005-2008 година заема длъжностите офицер за връзка с локалната власт и Организация на обединените нации и пълководец на разследваща група в състава на задачата на НАТО в Афганистан ISAF. От 2009 година до 2012 година е боен и военновъздушен аташе на България с съществена акредитация в Австрия и спомагателни акредитации в Унгария, Чехия, Словакия и Словения.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР