Бриана Стюарт бе най-резултатна със 17 точки за ефективните действащи

...
Бриана Стюарт бе най-резултатна със 17 точки за ефективните действащи
Коментари Харесай

САЩ разби Канада и стигна финала на СП по баскетбол за жени

Бриана Стюарт бе най-резултатна със 17 точки за ефикасните настоящи шампионки Съединени американски щати, които разрушиха Канада с 83:43, с цел да се класират за финала на Световното състезание по баскетбол за дами. Съставът отвори срещата с 15 безответни точки и не се отпусна, като усили серията си от следващи победи на международни шампионати на 29, с цел да си обезпечи конфликт в разногласието за златото с Австралия или Китай, които играят в другия полуфинал по-късно през днешния ден.

Звездата на Лас Вегас Ейсес А‘я Уилсън добави 15 точки и 12 битки за американките, които се доближават към четвърта поредна международна корона и общо 11-а в историята. Летисия Амихер се регистрира с осем пункта за канадките. Това бе най-голямата разлика сред два състава в полуфинал на международно състезание, а маркираните от Канада 43 точки – най-ниският брой в конфликт от последните четири.

„ Останах доста удовлетворен от вниманието на отбора върху детайлите, защото Канада правеше превъзходен шампионат. Канадките са доста добър отбранителен тим, тъй че това бе качествена победа за нас. Нашата цел е да спечелим златен орден и сме в позиция да го сторим “, показа селекционерът на Съединени американски щати Черил Рийв.

Американките потвърдиха за какво бяха посочени авансово за голям любимец преди 10-ия си следващ полуфинал на Световно състезание, като постоянно доближиха до последните четири на шампионата след въвеждането на елиминациите през 1986. За съпоставяне, Канада бе стигала до тази фаза единствено един път преди – точно през 1986, когато отстъпи още веднъж на Съединени американски щати.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР