Брентфорд записа 12-ти пореден мач без загуба в Премиър лийг.

...
Брентфорд записа 12-ти пореден мач без загуба в Премиър лийг.
Коментари Харесай

И Фулъм не успя да спре серията на Брентфорд

Брентфорд записа 12-ти следващ мач без загуба в Премиър лийг. Отборът на Томас Франк победи с 3:2 гостуващия Фулъм в среща от 26-ия кръг и се приближи единствено на точка от " котиджърс ". Итън Пинок, Айвън Тони (от дузпа) и Матиас Йенсен вкараха попаденията за Брентфорд, а за гостите точни бяха Манор Соломон в края на първата част и резервата Винисус в заключителните секунди на дуела.

Фулъм остава на 7-о място в подреждането и пропусна да изпревари шестия Нюкасъл. Брентфорд е 8-и, с еднакъв брой точки с Брайтън.

Домакините започнаха извънредно нападателно и небрежно сътвориха няколко положения за гол. След центриране от левия фланг Брайън Мбемо направи по-трудното и прати топката в навън, а секунди по-късно стражът на Фулъм Бернд Лено избави диагонален удар на нападателя на " пчеличките ". 

В 6-ата минута Брентфорд извърши корнер и се стигна до безредие в наказателното поле. Защитата на на гостите не съумя да почисти топката и тя попадна на крайници на Пинок. Бранителят стреля, кълбото се отклони от неприятелски футболист и влезе във вратата - 1:0.

Фулъм последователно се отърси от стъписването и стартира да търси изравнително попадение. " Котиджърс " взеха превъзходство в притежанието на тотпката, само че мъчно стигаха до удари към вратата на Давид Рая. В 17-ата минута гредата попречи на Мбемо да удвои задатъка на Брентфорд. В 36-ата Айвън Тони шутира от директен свободен удар, само че топката се отби от напречната греда.

Гостите изравниха в 39-ата минута с единствения си прецизен изстрел до почивката. Андреас Перейра уцели гредата от фаул, само че пръв до отскочилата топка стигна Манор Соломон, който с глава вкара за 1:1. В добавеното време на първата част реферът Антъни Тейлър спести втори жълт картон на халфа на Фулъм Саша Лукич. Сърбинът спря с нарушаване контра на домакините, само че Тейлър го пожали.

Брентфорд започва по-добре и второто полувреме. В 50-ата минута Иса Диоп фаулира в наказателното поле Кристиан Ньоргор и домакините получиха дузпа. Зад топката застана Айвън Тони, който невъзмутимо осъществя за 2:1 с 15-ия си гол през сезона. Звездата на " пчеличките " беше покрай още едно попадение в 69-ата минута, когато опита да трансферира Лено от центъра.

Хаотичният напън на Фулъм не сътвори проблеми за отбраната на домакините, а в 85-ата минута Матиас Йенсен реши всичко с трети гол. Датският халф беше прецизен след съвършен пробив и асистенция на резервата Кевин Шаде. 

В последната от спомагателните 8 минути Винисус върна един от головете, само че незабавно по-късно реферът даде последния съдийски сигнал. 

В идващия кръг Брентфорд ще гостува на Евертън, а на Фулъм следва лондонско дерби с водача в класирането Арсенал.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР