Бременните жени по цял свят се призовават да следят приема

...
Бременните жени по цял свят се призовават да следят приема
Коментари Харесай

Бременните да ограничат парацетамола

Бременните дами по целия свят се приканват да наблюдават приема на парацетамол, като интернационалните специалисти упорстват за прибавяне на предупредителни етикети към опаковките с известното обезболяващо.

Има нови проучвания, които демонстрират, че парацетамолът може да повлияе на развиването на бебето в утробата, настояват над 90 учени, клиницисти и експерти по публично здраве, оповестява новозеландският „ Хералд “.

В „ консенсусно изказване “, оповестено през днешния ден в списанието „ Nature Reviews Endocrinology “, учените обрисуват терзанията си и оферират да се подхващат спомагателни проучвания, с цел да се схванат резултатите от излагането на парацетамол по време на бременност, написа dariknews.bg.

Авторите са прегледали повече от 25 години проучвания, които сочат, че използването на парацетамол по време на бременност може да бъде обвързвана с " неподходящи неврологични, урогенитални и репродуктивни резултати ".

Декларацията, оповестена през днешния ден, приканва бременните дами да употребяват най-ниската доза от болкоуспокояващото, належащо за лекуване на техния проблем, и да приказват с медицински експерт като фармацевт, доктор или акушерка за всевъзможни терзания. Това е изключително значимо, в случай че протягат ръка към парацетамол, с цел да се оправят с продължаваща болежка или други проблеми.

Предупредителни етикети също би трябвало да бъдат включени в опаковките с медикаменти, които включват парацетамол, съгласно групата.

Говорителят на Кралския австралийско-новозеландски лицей по акушерство и гинекология съобщи, че „ няма ясни доказателства “, че парацетамолът има нездравословни резултати върху нероденото бебе.

" Той се употребява рутинно през всички стадии на бременността за понижаване на висока температура и облекчение на болката ", сподели представителят.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР