Бременна жена в шестия месец от гоцеделчевското село Скребатно обвинява

...
Бременна жена в шестия месец от гоцеделчевското село Скребатно обвинява
Коментари Харесай

Бременна в шестия месец загуби бебето си, обвинява спешните медици в Гоце Делчев

Бременна жена в шестия месец от гоцеделчевското село Скребатно упреква медиците от Спешния център в град Гоце Делчев, че е изгубила бебето си поради повърхностно отношение и неправилна преценка на положението й, съобщи Българска национална телевизия.

Случаят е от 14 август през нощта, когато 26-годишната жена с недоволства отишла в Спешния център, а дежурният доктор й назначил единствено обезболяващи и я върнал в къщи, като предложил да се обади на персоналния си доктор.

Тя се върнала вкъщи, само че след час получила мощни болки и брачният партньор й изпратил по телефона известие на персоналната лекарка, която предложила да я доведат на сутринта за обзор.

Следва трагична развръзка – бременната се утежнява внезапно и пред очите на цялото семейство, включително 2-годишното си дете, губи плода.

Близките й описват, че цялата стая била в кръв, а те натоварили на колата дамата и мъртвото бебе и се върнали в Спешния център.

„ Вкарахме я завита в чаршаф, дете мъртво в ръцете. Пъпната шнур в нея, цялата в кръв. И споделям на доктора – „ Виж до каква степен докара работата! “. А той ми вика „ Аз сбърках “. И аз му споделям, откакто не е от вашата подготвеност, за какво не я качихте дамата в АГО-то или да извикате някакъв експерт. Един човешки живот е изгубен, не се знае и какво ще се случи с майката. Ето вашето сбъркване до каква степен стигна. И той споделя – Извинявай, сбърках... “, споделя Манчо Панюков, свекър на родилката.

Директорът на Спешния център към този момент отхвърля коментар с обяснението, че тече инспекция, казусът се ревизира и от ИА „ Медицински контрол “.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР