Бреговата охрана на Португалия откри в петък преобърнатата лодка на75-годишния

...
Бреговата охрана на Португалия откри в петък преобърнатата лодка на75-годишния
Коментари Харесай

Жан-Жак Савин загина при опит да прекоси с кану Атлантика

Бреговата защита на Португалия откри в петък преобърнатата лодка на75-годишния мъж край Азорските острови

75-годишният французин Жан-Жак Савин, който се опита да прекоси Атлантика, "за да се надсмее над старостта ", бе открит мъртъв в каютата си в морето в събота, заяви Агенция Франс Прес, предава БГНЕС.

Бреговата защита на Португалия откри в петък преобърнатата лодка на Жан-Жак Савин край Азорските острови.

„ Тялото на Жан-Жак бе открито безжизнено в каютата на кануто му L' Audacieux “, се споделя в прессъобщение на екипа от доброволци, които следяха приключението на Жан-Жак Савин, 75-годишния авантюрист.

Контактът с Жан-Жак Савин е загубен в нощта на четвъртък против петък, когато той е задействал „ двата си спешни маяка “, съгласно информация от екипа му.

По време на последните контакти Жан-Жак Савин се е намирал в морето, на север от Мадейра, на път за дребния остров Понта Делгада от Азорския архипелаг, за ремонт.

Според думите на щерка му Манон, "всичко е било осъществено неотложно в съгласуваност с френските, португалските и американските морски избавителни служби ".

Малко откакто отплава от Сагреш (южна Португалия) на 1 януари, авантюристът бързо се сблъска с компликации, комплициран от неприятни ветрове, които удължиха първичния му маршрут с 900 км.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР