Бразилци изградиха екокъща в гората на метри от плажа южно

...
Бразилци изградиха екокъща в гората на метри от плажа южно
Коментари Харесай

Бразилци вдигнаха къщата на Маугли на километър от Сао Паулу

Бразилци построиха екокъща в гората на метри от плажа южно от мегаполиса Сао Паулу. Домът е построен върху бетонна плоча, която се издига на метър от земята. Под нея пораства трева. Изграден е напълно от естествени материали и основава чувството, че е част от вековната джунгла. А се намира напълно покрай най-големия град в Южното полукълбо.

Автори на плана са архитектите от студио PITTA Arquitetura. Тяхната пасивна Каса Модело е с нулево енергийно ползване. Това е желал и притежателят на дома. Каса Модело е считана за толкоз сполучливо начинание, че PITTA Arquitetura възнамерява да стартира да я строи серийно.

Къщата е построена върху няколко циментови подпори, които са на метър над земята. Целта е под дома да може да пораства буйна растителност. Цялата сила идва от слънцето. Климатът в региона на Сао Паулу, където е тази къща, се слави с високата си мокрота. Летата от декември до март обаче са относително сухи. През зимата - от юни до септември, е дъждовен сезон. По тази причина материалите, от които е построена дребната къща, са влагоустойчиви.

Цялата повърхност на дребния дом е 100 кв. м. Има две спални, които като че ли са част от джунглата. Подовете са покрити с гладък цимент, оставен в естествения си цвят. Цялата постройка е оградена от веранда, има и лятна кухня. Дневната пропуща светлина в двете направления, което я трансформира в неповторимо място за творчество и отдих.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР