Бразилската футболна легенда Роналдо определи Франция като основния фаворит за

...
Бразилската футболна легенда Роналдо определи Франция като основния фаворит за
Коментари Харесай

Роналдо: Франция е основният фаворит на Мондиала, за мен Мбапе е най-добрият футболист

Бразилската футболна легенда Роналдо дефинира Франция като главния любимец за спечелването на международната купа и предвижда, че звездата на " петлите " Килиан Мбапе ще бъде определен за най-хубав състезател на Мондиала в Катар.

Двукратният международен първенец даде изявление пред представителите на медиите, в което не отписва от сметките още съставите на Аржентина и Хърватия в борбата за международната купа.

" Прогнозата ми преди началото на Световното състезание бе край сред Франция и Бразилия. Бразилия към този момент я няма, само че Франция удостоверява във веси мач, че е част от любимците. Дори мисля, че те са главният любимец. Имат стабилен тим, без значение дали става дума за отбрана или офанзива. Франция е любимец, само че внимание за Аржентина, която също има благоприятни условия, и Хърватия, която към този момент игра край преди 4 години ", сподели бразилецът.

" Мбапе прави доста добър Мондиал. Той е съдбоносен, има невероятни физически и механически качества, за мен той ще бъде най-хубавият футболист на Световното състезание. Другите са доста бързи, само че той е още по-бърз. Напомня ми на мен, когато играех. Той знае по какъв начин да употребява качествата си, експедитивност и мощността си. Той е впечатляващ ", добави голмайсторът от близкото минало.

Роналдо разяснява и представянето в Катар на своята татковина Бразилия, както и дали самият той вижда имена като Карло Анчелоти и Пеп Гуардиола като варианти за поста селекционер на " Селесао " след напускането на Тите.

" Бразилия направи огромно показване. Липсваше ни единствено умеенето да бавим времето, когато водим в резултата. След гола ни в продължението мачът трябваше да завърши. Трябваше да разиграваме топката и да караме противника да тича, да го държим надалеч от вратата. Трябваше да бъдем хитри. Мисля, че това беше единственото нещо, което ни липсваше против Хърватия. Мисля, че сега Неймар е смутен от отпадането. Нормално е да изпитва това възприятие, само че съм сигурен, че ще се завърне по-силен и ще продължи да играе за националния тим. Той е още млад, на 31 години е (б. а. - ще ги навърши през януари), мисля, че може да играе и на идващото Световно състезание ", съобщи бразилецът.

" Виждам, че Анчелоти и Гуардиола се спрягат за селекционери на Бразилия. Не знам дали това е правилно, само че не виждам проблем чужденец да води националния тим. Дори ми се вижда добре. Ще ми хареса да видя имена като Анчелоти, Гуардиола или Моуриньо да водят отбора. Но не предпочитам аз ", показа някогашният футболист на Барселона, Интер, Реал Мадрид, Милан и други.

Накрая Феномена разкри и по какъв начин би се почувствал, в случай че Лионел Меси и Аржентина стигнат до международната купа, която би била трета в историята на " гаучосите ".

" Дали ще бъда удовлетворен, в случай че Меси завоюва международната купа? Разбира се, ще бъда благополучен за него, само че има огромно съревнование сред Аржентина и Бразилия и няма да бъда двуличник да кажа, че ще бъда удовлетворен, тъй като това няма да е истина. Но виждам на футбола като романтик и ще бъда благополучен, който и да завоюва. Аржентина не играе страховит футбол, само че демонстрира голямо предпочитание, играчите тичат доста, нападателни са и имат Меси. Той прави по-малко спринтове, само че се придвижва добре и покрай наказателното поле е палач. Дали заслужава да завоюва Мондиала? Всички заслужават, само че във футбола няма дарове ", приключи Роналдо.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР