Бразилия победи с 1:0 като гост Англия в приятелски мач.

...
Бразилия победи с 1:0 като гост Англия в приятелски мач.
Коментари Харесай

Бразилия победи Англия на „Уембли“

Бразилия победи с 1:0 като посетител Англия в другарски мач. Гол на 17-годишния Ендрик в 80-ата минута обезпечи триумфа за петкратните международни първенци. Това беше и дебют на новия селекционер Доривал Жуниор.

Най-голямата звезда на британския тим –, не игра на „ Уембли “ поради травма. Нападателят на Арсенал Букайо Сака също пропусна конфликта.

В самото начало на срещата Родриго затрудни вратаря на домакините Джордън Пикфорд, който трябваше да се намеси уверено. След това капитанът Кайл Уолкър почисти пред голлинията удар на Винисиус. В 20-ата минута Уолкър напусна наложително терена поради травма.

Малко по-късно пристигна и първата добра опция за англичаните. Фабрисио Бруно обаче избави рисков шут на Оли Уоткинс. Бразилците отвърнаха с удар в гредата на Лукас Пакета.

След почивката домакините не съумяха да основат доста проблеми за противника, а промяната на Белингам отслаби в допълнение офанзивата на островитяните.

Новото попълнение на Реал Мадрид Ендрик се разписа при добавка на празна врата в 80-ата минута в третия си мач са селесао. Той е най-младият футболист, който вкарва на „ Уембли “ на клубно или национално равнище..

С триумфа Бразилия прекъсна серията си от три следващи срещи без победа против англичаните. Коби Майноо (Манчестър Юнайтед), Антъни Гордън (Нюкасъл) и Езри Конса (Астън Вила) пък дебютираха за островитяните. Те записаха загуба след 11 поредни дуела без проваляне. Предишната загуба беше на четвъртфинал на Мондиал 2022 от Франция.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР