Бразилия обмисля използването на ветеринарни съоръжения за увеличаване на производството

...
Бразилия обмисля използването на ветеринарни съоръжения за увеличаване на производството
Коментари Харесай

Бразилия с отчаяни мерки за снабдяване с ваксини срещу коронавирус

Бразилия обмисля потреблението на ветеринарни уреди за увеличение на производството на ваксини против COVID-19. Това оповестиха управляващите в събота, до момента в който страната регистрира закъснение във имунизацията и скок на инфектираните и умрелите, съобщи " Ройтерс ". Досегашните старания по доставяне с ваксини не са задоволителни, с цел да подсигурят най-голямата страна в Латинска Америка.

Марсело Куейрога, четвъртият здравен министър на Бразилия от началото на пандемията, съобщи, че се надява да включи ветеринарни уреди, които вършат ваксини за домашни любимци. " Това е освен за доставяне на вътрешния пазар и увеличение на потенциала ни, само че също по този начин и за Бразилия, като водач в Латинска Америка, може да предлага имунизациите си на други страни ", сподели Куейрога пред кореспонденти.

Президентът на Бразилия Жаир , че не се оправя с пандемията, омаловажава тежестта на вируса и ограниченията за обществено разграничаване и блокиране.
 67 000 умряли от COVID-19 в Бразилия единствено през март, желаят импийчмънт на Болсонару
67 000 умряли от COVID-19 в Бразилия единствено през март, желаят импийчмънт на Болсонару

Това е двойно повече от 32 912 умряли през предишния юли

Бразилският институт Fiocruz има партньорство с AstraZeneca за производството на ваксина, до момента в който институтът Butantan има сходно партньорство с китайския Sinovac Biotech за основаването на CoronaVac, а също по този начин е създал настрана лична ваксина, която минава през изследвания на ранен стадий.

В събота Бразилия записва 1987 нови смъртни случая от COVID-19, заяви министерството на опазването на здравето. Общо умрелите са над 330 190 души. Заразените са се нараснали с 43 515 и в този момент общо са 12 953 597.
 Бразилия засече нов Коронавирус вариант
Бразилия засече нов Коронавирус вариант

Той е сходен на този, регистриран за първи път в Южна Африка
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР