Бразилия и Сърбия се изправят един срещу друг в един

...
Бразилия и Сърбия се изправят един срещу друг в един
Коментари Харесай

Сърбия ще опита да продължи възхода си срещу Бразилия


Бразилия и Сърбия се изправят един против различен в един от най-чаканите дуели от първия кръг на Световното състезание в Катар.

Срещата от група „ G “ на стадион „ Лусаил Айконик “ в едноименния град започва в 

„ Селесао “, който е считан за един от главните любимци за спечелването на Мондиала, ще има тежък балкански тест на старта в лицето на Сърбия в късния мач от програмата.

Южноамериканците са най-титулуваната нация със своите пет трофея. От последния обаче изминаха 20 години. Тимът остана непобеден в груповата фаза на последните пет шампионата, като не съумя да завоюва в едвам три срещи. Друг любопитен факт е, че Бразилия е единственият тим, който е взел присъединяване на всички 22 Мондиала до този миг.

Бразилци и сърби се изправиха в решителния трети рунд от групите преди четири години в Русия. Тогава сърбите отстъпиха с 0:2 и останаха на третото място. Интересно е, че с тях в група тогава също бе и Швейцария, която продължи към осминафиналите.

Формата на двата тима е много добра. Бразилия губи извънредно рядко, като последното проваляне бе преди 16 месеца на финала за Копа Америка от огромния зложелател Аржентина. От юни насам отборът е изиграл четири контроли, които завоюваха и по този начин са в серия от седем следващи триумфа. Сърбия пък завоюва промоция в Лига „ А “ от Лига на нациите, а преди броени дни показва атакуваща мощност при 5:1 над Бахрейн.

Световно състезание по футбол, Катар 2022, група „ G “, първи кръг

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР