Брайтън финализира привличането на Ансу Фати от Барселона с наем

...
Брайтън финализира привличането на Ансу Фати от Барселона с наем
Коментари Харесай

Барселона преотстъпи Ансу Фати на Брайтън до края на сезона

Брайтън завърши привличането на Ансу Фати от Барселона с наем до края на сезона. 20-годишният гений има девет мача за националния тим на Испания и имаше своята роля за шампионската купа на Барса в Ла Лига предишния сезон, когато вкара седем пъти в 36 срещи за състезание.


Преминаването на Фати на „ Амекс Стейдиъм “ не включва алтернатива за закупуване. „ Щастливи сме да потвърдим привличането на Ансу Фати от Барселона чартърен до края на сезона. 20-годишният футболист изигра 36 мача в Ла Лига с екипа на Барса предишния сезон, когато отборът сграбчи първата си шампионска купа на страната от четири години насам “, се споделя в изказване на уеб страницата на „ чайките “.

Фати изгря на сцената на 16-годишна възраст, когато направи дебюта си за Барселона против Бетис през септември 2019, трансформирайки се във втория най-млад дебютант в историята на клуба. Той стана най-младият изпълнител в историята на каталунците седмица по-късно, когато се разписа при равенството 2:2 с Осасуна, преди да стане и най-младият голмайстор на клуба в Шампионската лига, вкарвайки за триумфа над Интер с 2:1.

С националния тим, Фати направи дебюта си за „ Ла Фурия Роха “ при равенството 1:1 с Германия и осъществя при първия си старт като титуляр на едвам 17-годишна възраст при успеха над Украйна с 4:0. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР