Братята роми Асен и Борис Пакетови, които на Богоявление са

...
Братята роми Асен и Борис Пакетови, които на Богоявление са
Коментари Харесай

Братята цигани, пребили командоса, за 72 часа в ареста

Братята роми Асен и Борис Пакетови, които на Богоявление са пребили 33-годишния Валентин Димов от бригада специфични сили в Пловдив, са в ареста за 72 часа.

Срещу тях е формирано бързо произвеждане за нанасяне на телесна щета за хулигански аргументи, оповестиха от пловдивската прокуратура.

На Йордановден Димов минава с колата си през ромската махала на село Войводиново, където живее. По платното вървели братята Пакетови и създавали заплаха за придвижването. Командосът натиснал няколко пъти клаксона, само че те демонстративно не се отрстранили от пътя.

Тогава той спрял колата си и им е направил забележка. Избухнал скандал, при който двамата роми му нанесли удари с ръце и крайници.

" Димов служи в бригада " Специални сили " от 10 години. Бил е на 3 задачи в Афганистан и Ирак и е добре квалифициран. Ако е желал, е можел той да пребие нападателите си. В съответния случай се е отбранявал, което е било най-правилното. Иначе цялата махала е можела да тръгне против него ", разясниха военни от поделението.

Кметът на Войводиново Димитър Тосков е изискал 2 полицейски патрула, с цел да не се стига до ескалация на напрежението. В обществените мрежи към този момент се появиха апели за митинг в селото и изселване на ромите, които живеят в противозаконни къщи. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР