Братът на загиналия при пожара край Сандански 34-годишен горски служител

...
Братът на загиналия при пожара край Сандански 34-годишен горски служител
Коментари Харесай

Кой е отговорен за смъртта на двамата горски служители при пожара в Пирин?

Братът на починалия при пожара край Сандански 34-годишен горски чиновник ще търси отмъщение по правосъден път.

Той твърди, че горските не са били подготвени, с цел да се борят с огнената буря.
Снимка: bTV
" Те са жертви, тях са ги изпратили на гибел. Не може човек, който не е подготвен, не може човек, който си няма концепция, който има боязън от огъня, да го вкараш в пожара и да изгори като въглен. Те са били там да посъветват пожарни от кое място да се мине, да им създадат карта, да им обяснят за региона и това е било тяхната работа, а не да ги вкарват в сърцето на пожара ", съобщи Иван Гръбчев

Според шефа на Югозападното държавно дружество инж. Иван Дамянов обаче би трябвало да се изчака решението на следствието, с цел да се откри чия е грешката.

" Аз разбирам скръбта на брата на починалия наш чиновник, само че както във всеки един проблем, нещата имат две страни. Аз не бих се съгласил с неговите изказвания, тъй като всеки един чиновник, почнал работата при нас, е минал нужните образования и е подписал заявления за инструктажи. Това е тематика на един дълъг диалог, а аз не считам, че той е изпълнявал някаква нетипична за неговата характерност отговорности ", изясни Дамянов.

Той добави, че ролята на починалите чиновници е била да наблюдават за положението на региона, а не да вземат участие директно в гасенето, а на терен е имало и чиновници на пожарната.
Снимка: bTV
По отношение на пожара в Петрово шефът сподели, че той към този момент е локализиран и по целия периметър има 80 чиновници на Югозападното държавно дружество, 20 пожарникари и 30 военни, които погасяват вторичните запалвания.

Пожарът наоколо до границата ни със Северна Македония също се следи от дежурни чиновници, а зародилите три пожара в Кюстендилско също са локализирани.

Всички чиновници, които се борят с вилнеещия огън на доста места в страната, се надяват предстоящият дъжд през днешния ден да спомогне за неговото потушаване.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР