Братът на Йоан Матев - Марсел, е разказал всички подробности

...
Братът на Йоан Матев - Марсел, е разказал всички подробности
Коментари Харесай

Братът на Йоан Матев разказал пред психолог всичко за убийството на Георги в Борисовата градина

Братът на Йоан Матев - Марсел, е разказал всички детайлности за убийството на 15-годишния Георги Игнатов в Борисовата градина на 2 юни 2015 година пред престъпния психолог Мария Раданова. Това става от разпита й като очевидец по делото против Матев за жестокото закононарушение, заяви " 24 часа ".

Пред психолога Марсел разпознава брат си от фотографията, с която беше търсен, и споделил какво е споделил той за случката, къде е изхвърлил ножа и облеклата с кръвта на жертвата и доста други елементи, които оказват помощ на проверяващите да вържат целия проблем.

Йоан Матев и брат му са арестувани на 22 февруари 2017-а - година и половина след закононарушението, когато проверяващите към този момент имат оперативна информация. Още в деня на ареста по-малкият брат - Марсел, е отведен за проучване с детектор на лъжата . Преди полиграфа има предтестова сказка с него. След това сяда на уреда и му задават въпрос. Машината регистрира, че има съпричастност към закононарушението, или по-точно знае за него.

После идва редът на така наречен следтестова сказка, която се води от престъпния психолог. Разговорът се организира в стая в столичната дирекция на полицията. В нея са единствено служителката на Министерство на вътрешните работи и Марсел. Раданова му демонстрира фотографията на бягащото момче с раницата, което е запечатано от камера в секундите след убийството на Георги.

" Кой е на фотографията - ти или брат ти? ", пита го тя. След прочут размисъл, той дава отговор: " Брат ми ".

" Не ми отговори незабавно. Не мога да го прилепям. Задавам въпрос и той дава отговор, в случай че желае. Помисли няколко минути. Не съм го питала за какво счита, че това е брат му. Питах го дали е сигурен. Той отговори с " да ", споделя Мария Раданова в разпита си пред съда на последното съвещание по делото.

Признанието се случва към 15 минути след началото на беседата. Тогава тя излиза за малко в коридора. Колегите й обаче я стопират. Марсел изискал тя да се върне, с цел да продължи описа си с още детайлности. До този миг признанието му, че на фотографията е брат му, не е доказателство.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР